Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2015. Január 15. 10:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Hajszálon múlott csak a bravúr

Hajszálon múlott csak a bravúr

Alapszakasz: 14. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – ÉRD

Nem sokon múlott a siker, de a tempós mérkőzés rengeteget kivett csapatunkból, az érdi kispad pedig a gyakorlatban is hosszabbnak bizonyult. Tóth Gabi ismét remekelt, és tíz gólt szerzett, egyben pedig vezetést az országos góllövőlistán. A mérkőzés során bemutatkozott két igazán ígéretes újonc, akik mindjárt igazolták, hogy szerződtetésük jó döntés volt.

Az érd elleni forduló reggelén érkezett meg újonc csapattagjaink játékos engedélye, miközben persze beépítésük már tart egy ideje. Újoncok a csapatnál, de nem a pályán, hiszen, mint Lana Frankovic, mint Petróczi Viktória személyében rutinos és sokat tapasztalt játékosokat igazolt Róth Kálmán mesteredző. Mindketten már az első félidő során kivették a részüket a hazaiak dominanciájából.

(Fotó: Győre Béla)

A játékrészt az Érd középkezdése nyitotta, majd szinte azonnal hétméterest hibáztak és ezzel lényegében átadták a kezdeményezést a mosonmagyaróvári lányoknak, amit Kurucz Ivett könnyed találattal hálált. Innen szinte megállíthatatlannak bizonyult csapatunk, és egymást váltották a szebbnél szebb hazai találatok. Ellenfelünk kétszer is felzárkózott, de mindkét alkalommal hamar megléptünk, így az első félidő nagy részében bravúrosan őriztük három-négy gólos előnyünk. 18:15-ös állás mellett mehettek pihenőre a lányok.

A második félidő elején már látszott, hogy itt már nem lesz olyan könnyű dolga a mosonmagyaróvári hölgyeknek, mint előtte. A negyvenedik perchez érve előnyünk elolvadni látszott, majd nem sokkal később Schatzl Nadine találatával már egyenlő állást mutatott az eredményjelző (21:21). Róth Kálmán időkérése sem törte meg a vendég gárda erőfölényét, akik elsősorban a szélesebb keretükre, tehát a hosszabb kispadjukra támaszkodva uralták a mérkőzés ezen szakaszát. Az öt perces hazai gólcsendet végül Lana Frankovic bombája törte meg (47. perc), és adott egyben új lendületet a mosonmagyaróvári gárdának (22:25). A végjátékhoz érve Gabi három találatával ismét remény költözött a mosonmagyaróvári szurkolók szívébe, hiszen újra egyenlő állás mellett kézilabdáztak kedvenceink (27. p, 29:29). Sajnos a remény hamar szertefoszlott, hiszen emberhátrányba kényszerültünk, miközben az érdi gárda lendületre kapott. A mérkőzést 29:32-es állás mellett fejeztük be, ebből tíz gólt Gabi értékesített. Így két meccs alatt szerzett 22 gólt, ezzel pedig három gólos vezetést a siófoki Orbán Annamária előtt, aki 80 találattal már csak második az országos góllövőlistán! Legközelebb szombaton a Fradi ellen, majd egy héttel később hazai pályán az ETO ellen mérkőzhetünk.

Mestermérleg

Róth Kálmán: Hatalmas iramot diktálva sikerült egy nagyon jó első félidőt játszani. Ennek a tempónak és a nyitott védekezésünknek megvan a hátránya, hiszen nagyon lefárasztja kulcsjátékosainkat. Az Érd nagyobb kerettel rendelkezik, elsősorban ezt értékesítve nyerték meg a mérkőzést. Igaz a támadójátékunk nem volt kifogástalan, de sikerült 29 gólt szerezni. Ez ritka, ennyi góllal nagyon sok mérkőzést megnyerhettünk volt, ezt ennyivel sem sikerült.

Szabó Edina: Kimondottan szenvedélyes mérkőzés volt, ami alatt összeszedtünk pár ősz hajszálat. Hatalmas csatát láttunk, a mosonmagyaróváriak hullámvölgye viszont kedvezett nekünk és tudtunk élni a lehetőséggel. Azt gondolom, ha fiatal ellenfelünk sérültjei felépülnek, akkor bárkinek tudnak meglepetést okozni, szerencsére ezúttal nem nekünk.

NBI utánpótlás eredmények
MKC SE - ÉRD

Junior: 31:24
Ifjúsági: 44:30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 20:37, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Dobogóra akarunk állni a Mitropa Clubban

Villáminterjú Csabival a verseny előtt épp egy nappal.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

2024. Június 13. 09:09, csütörtök | Sport

Gennaro Gattuso lett a Hajduk Split vezetőedzője

A játékosként világbajnok olasz Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Sport

Falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott nyilvános edzése

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése Németországban.