Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 14. 07:13, szombat | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Hajnal a nyóckerben: lecsapott a terrorelhárítás

Hajnal a nyóckerben: lecsapott a terrorelhárítás

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 23 embert állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) péntek hajnalban egy VIII. kerületi, Diószeghy Sámuel utcai többemeletes lakóházból...

A kerületi kapitányság felkérése nyomán; az akcióban több mint 120 munkatársuk vett részt.

A TEK délután az MTI-vel azt közölte: műveleti egységei egy jól előkészített és megszervezett akció keretében, a józsefvárosi nyomozók információi alapján hajnali 2 óra körül egyszerre hét lakásban hajtottak végre elfogásokat.

"A péntek hajnali művelet a Terrorelhárítási Központ eddig legnagyobb létszámban végrehajtott akciója volt" - írták a közleményben. Mint hozzátették, a művelet idejére a TEK munkatársai lezárták a Diószeghy utcát. Az elfogott 23 embert átadták a VIII. kerületi kapitányság munkatársainak a büntetőeljárás lefolytatása érdekében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek délután a rendőrség honlapján azt közölte: a VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói és a közrendvédelmi állomány által tartott házkutatások során kábítószer terjesztésére utaló, mintegy 150 adag kicsomagolt, kábítószergyanús anyagot foglaltak le, valamint "közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket" és nagyobb mennyiségű, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A BRFK tájékoztatása szerint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt a rendőrök 23 ember fogtak el és állítottak elő a kerületi kapitányságra. Mint írták, közülük az eddigi adatok szerint nyolc embert vettek őrizetbe bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyben a VIII. kerületi rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - olvasható a rendőrségi közleményben.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.