Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 24. 17:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült,

valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Pálinka Show a programját nemzetközi tapasztalatok alapján állítják össze. Az eseményen a pálinkás szakma meghatározó képviselői találkozhatnak a kis- és nagykereskedelmi láncok döntéshozóival, hotel- és étteremvezetőkkel, tulajdonosokkal, illetve közvetlenül a minőségi pálinkákat kereső fogyasztókkal is. A rendezvényen bemutatják Magyarország legjobb pálinkafőzdéit - olvasható a közleményben.

Mint írják, Gyuláról indult hazánk első és máig is működő legnagyobb pálinkafesztiválja, amelyhez kapcsolódóan létrehoztak egy pálinka- és párlatversenyt is. A kiállításra kerülő pálinkákat és párlatokat előzetes értékelés után Magyarország legjobb pálinkaszakértői, a gasztronómia világának jeles képviselői és újságírók bírálják el. A programon külföldről érkező párlatok is fogyaszthatók lesznek.

A rendezvény pénteki napján Szakmai Napot is tartanak, az eseményen lesz többek között kóstoló, érlelési bemutató, szakmai konferencia és workshop. A konferencia fókuszában számos téma megjelenik, így a klímaváltozás hatása a gyümölcstermesztésre, a gazdasági környezetváltozás hatásai a pálinka ágazatban, a technológia és innováció rejtette lehetőségek, valamint a szakszerű pálinka- és párlatkészítés - áll az összegzésben.

A Pálinka Showt a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként a Békés megyei városban, a Hunguest Hotel Erkelben szervezik meg. Bővebb információ a www.gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon.

Címkék: gyula, pálinka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.