Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 24. 06:00, péntek | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Gólzáporos edzőmérkőzés a Hypo ellen

Gólzáporos edzőmérkőzés a Hypo ellen

Egy betegség jelentősen megtizedelte a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyeket, így Varga József csonka csapattal vágott neki a szerdai edzőmérkőzésnek.

Szemerey, Dombi, Gyimesi, Katona és a Bízik testvérek is kidőltek a sorból. Jó hír viszont az MKC háza táján, hogy Horváth Petra csuklósérülése már a múlté, így ő ott lehetett a pályán a Hypo ellen.

Sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, több mint 100 néző gyűlt össze az UFM Aréna lelátóján. Ennek is köszönhetően jól kezdte a mérkőzést az óvári csapat, gyors gólokkal és Wéninger bravúrokkal indult az első félidő. Folyamatosan a hazaiaknál volt az előny, Bardi beállóból, Gerháth pedig átlövésből szórta meg az osztrák rekordbajnokot.

Az első játékrész 20-17-es mosonmagyaróvári vezetéssel zárult, de az előny gyorsan elfogyott a második félidő elején. A hórihorgas Bruneau-t nehéz volt tartani, a francia átlövő 12 gólt szerzett. Többször is már hárommal vezetett a nyolcszoros Bajnokok Ligája győztes Hypo, de hajrát a mieink bírtak jobban. Előbb egyenlítettek, majd a vezetést is visszavették, így végül 33-32-re legyőzték osztrák ellenfelüket.

Varga József, az MKC vezetőedzője: „Egy vírus ledöntötte a lábáról a fél csapatot, így ennek a mérkőzésnek más célokkal vágtunk neki, mint alaphelyzetben. Az biztos, hogy a megmaradt játékos csúcsterhelést kaptak, mindenki 40-50 percet játszott.”


Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE – Hypo Niederösterreich 33-32 (20-17)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 100 néző

Jv.: Lábadi, Szakatics

MKC: Wéninger (15 védés) – Hajtai 6, Csala 4, Gerháth 7, Bouti 3, Bardi 7, Töpfner 3. Csere: Oláh (kapus, 1 védés), Kopecz 2, Horváth 1. Vezetőedző: Varga József

Hypo: Sanko – Magloth, Acimovic 4, Kovács P. 7 (2), Bruneau 12 (2), Vijunaite 4, Kiss K. 3. Csere: Flöck (kapus), Mauler, Krasniqi 1, Wess 1. Vezetőedző: Kovács Ferenc

Kiállítások: 4 perc, illetve -

Hétméteresek: -/-, illetve 4/4

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás