Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. December 14. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Futura

FUTURA-ZINKPOWER RING ÁTADÁS

FUTURA-ZINKPOWER RING ÁTADÁS

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont küldetésének tartja, hogy a fenntartható fejlődést és innovációt ne csak hirdesse, hanem a hétköznapi életében is megvalósítsa, bemutassa.

E küldetés kapcsán több installációt is tervezünk, melyek közül az első játék, a FUTURA-ZinkPower Ring ünnepélyes átadására kerül sor a ZinkPower Moson Kft és az Ökomobil Flotta támogatásának köszönhetően.

Az eszköz átadására 2012. december 14-én 16.00 órai kezdettel
kerül sor.

Helyszín:
FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont
(Mosonmagyaróvár, Szent István király út 142. – A Föld szintje)



A játék leírása: Az alternatív energia a közlekedésben is kulcsfontosságú. Napjaink mozgásszegény munkaköreiben, különösen a városokban a helyi közlekedésre a legideálisabb eszköz a kerékpár! Ezt költöztetjük be a FUTURA-ba generátoros szobakerékpár formájában, de hogy a tekerésnek igazi célja is legyen, összekötöttük egy világszerte ismert játékkal a CARRERA autóverseny rendszerrel.

Az új játékot, Horváth András ügyvezető igazgató (ZinkPower Moson Kft.) adja át a FUTURA-t üzemeltető Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Csiszár Péternek. A játékot bemutatják a ZinkPower Moson Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport Egyesület kerékpárosai és elsők között kipróbálják a Gyermekek Átmeneti Otthonának Gondoskodás Alapítványát képviselő gyerekek.

A Carrera, a „Ferrari Finali Mondiali 2011” vendége volt, de világszerte rendeznek Carrera versenyeket, sőt világbajnokot is hirdetnek. A 20 méter hosszú ZINK-POWER – FUTURA Ring az egyik leghosszabb nyilvános hazai Carrera pálya, melyet kétféle üzemmódban lehet használni. Normál hálózati áramról hivatalos versenyek szervezéséhez vagy Human Powered (emberi erővel hajtott) kivitelben, szobakerékpárról üzemeltetve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.