Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 04. 08:01, hétfő | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

FUTURA NOE megállapodás az Utazás kiállításon

FUTURA NOE megállapodás az Utazás kiállításon

Együttműködési megállapodást írt alá a Flesch Károly Nonprofit Kft. és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont...

...nagycsaládosok számára kialakított kedvezményes szolgáltatásairól és kedvezmény rendszeréről az Utazás Kiállításon.

A körülbelül országosan 14.000 tagot számláló 1987-ben alakult Nagycsaládosok Országos Egyesülete - Szövetség (NOE) Alapszabályban rögzített céljai közt szerepel „a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek, vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család.”

Ezek azok a célok, melyek találkoztak a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont célkitűzéseivel, hisz a FUTURA lehetőséget, és teret ad a családok számára a hasznos, és aktív szabadidő eltöltésére. Fontos számukra, hogy erősítsék a családok összetartó erejét, olyan élmények szerzésének legyen otthona az intézmény, mely a felnövekvő generációk számára emlékezetes és hasznos útravaló. Céljuk, hogy szülők és gyermekeik együtt játsszanak, közösen fedezzék fel a Szigetköz, a természettudományok és a technika érdekességeit, legújabb vívmányait, mert úgy gondolják a családok összetartó erejét növelik az együtt megélt önfeledt órák, a közösen szerzett élmények. Ehhez pedig a legjobb partnerek pont azok a családok, ahol több generáció nő fel együtt, ahol szintén a legfontosabb érték a közösen szerzett élmény. A nagycsaládosok vannak leginkább tudatában annak, hogy a jövőt a gyermekek jelentik.

Az Utazás Kiállítás 2013 rendezvény keretében március elsején a FUTURA standjánál írták alá a megállapodást, mely a nagycsaládosok számára azt jelenti, hogy mostantól a családi belépő megváltásával, minden gyermekükre érvényes ez a jegy. Tehát, aki a FUTURA-ban felmutatja érvényes NOE tagsági kártyáját, egy családi jegy megváltásával a két felnőtt a gyerekekkel együtt jogosult belépni. A 18. életévét betöltött gyermek erre akkor jogosult a szülővel, ha van érvényes diákigazolványa. Erre a kedvezményre azért van szükség, mert a családi jegy két felnőtt és két gyermek belépésére vonatkozik, ami hátrányt okoz a nagycsaládosoknál. Ezzel a kedvezménnyel, viszont ez megoldódik. És mind a két fél bízik abban, hogy az együttműködés hosszú távon még sok értékes további közös programokat, rendezvényeket eredményez. 2013 augusztusában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének éves találkozója Mosonmagyaróváron lesz, ahova több mint háromezer látogatóra számítanak.

A megállapodást a FUTURA üzemeltetője, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Csiszár Péter és a NOE elnöke, Székely Hajnalka írták alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.