Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Augusztus 26. 12:21, hétfő | Bulvár
Forrás: emberiseg.hu

Fukushima mutáns növényei

Fukushima mutáns növényei

Mutáns gyümölcsök és zöldségek fotóit közölte egy koreai weboldal.

A zöldségekben és gyümölcsökben az a közös, hogy mind a Fukushima-i reaktor környékén teremtek, ott, ahol ezelőtt 2 éve megtörtént a nukleáris baleset.

Amint a képek is mutatják, a termések igen bizarr formákban növekedtek.

A szakemberek szerint ez a magas rádióaktivitásnak tudható be, és azt is megjósolták, hogy a Fukushima-i zöldségek több száz évig hoznak majd ilyen mutáns zöldségeket, írja az MSN.com.

A Fukushima Daiichi nukleáris atomerőmű, amely jelenleg nem működik, az egyik legnagyobb nukleáris központ volt a világon.

A 2011 március 9-i földrengés és az ezt követő tzunami következtében be kellett zárni az atomerőművet. A földrengés tönkre tette a reaktor hűtési berendezését, ez pedig rádióaktív szivárgást eredményezett. A lakosságot evakuálták, a japán kormány pedig tiltott területté nyilvánította az atomerőművet.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.