Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet 10 millió forintos kerettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely döntött arról is,

hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő felhívására, az Egri Lajos-pályázatra március 16-ig lehet jelentkezni elektronikus úton.

A pályázat tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá. Forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni.

A program gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, valamint történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogat. Szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat.

A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A pályázati felhívás a www.mecenatura.mtva.hu oldalon érhető el.

A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű 4. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlét.

Mint írják, a testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó-díj és a Filmgalopp-fődíj nyerteseit tünteti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.