Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2019. Január 27. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Folyamatos fejlődésben Mosonmagyaróvár

Folyamatos fejlődésben Mosonmagyaróvár

2019. január 24-én 22. alkalommal került megrendezésre Mosonmagyaróváron a legnagyobb adófizetőknek szervezett gálaest, ahol átadták a Virilista Elismerő Okleveleket.

A város kiemelt vállalkozásainak, meghatározó szereplőinek és minden adófizetőnek joga van tudni, hogy helyben, közvetlenül hogyan hasznosul munkájuk gyümölcse. – így kezdte évértékelő beszámolóját dr. Árvay István polgármester.

Kiemelte: a vezetése alá tartozó helyi Önkormányzat, a Hivatal és a képviselő-testület elsődleges feladatai a humán-erőforrás védelme és a versenyképesség megőrzése. A versenyképességet hivatott megőrizni a kiépítés alatt álló integrált informatikai rendszer valamint a munkavégzés infrastuktúrális feltételeinek folyamatos javítása is. Példa erre a Városháza fejlesztése, mely kívül-belül megújul.


A hazai és Európai Uniós pályázatok elnyerésével és a TOP-os beruházások lehetőségeinek megragadásával is jelentős eredményeket ért el a város. Mindezekben hathatós segítség volt és köszönet illeti dr. Nagy István országgyűlési képviselő munkáját.

Az új programozási ciklusban az önkormányzat és háttérintézményei mindösszesen 5,2 milliárd forint értékben nyertek el különféle pályázatokat. A TAO támogatások önrészének biztosításával további 2.5 milliárd összértékű beruházást generált. Ezen pályázatok kezdeményezettje a város, haszonélvezője minden polgár, de fontos az is, hogy a kivitelezés szinte kivétel nélkül helyi vállalkozások kezében maradt. – hangsúlyozta a város vezetője.

2018-ban a bejelentett vállalkozások száma 4593 volt. Amely 3262 millió helyi iparűzési adóforintot eredményezett.


Mosonmagyaróvár azon szerencsés városnak mondhatja magát, amelyről elmondható,hogy a tőkeerős vállalkozások növekedésének köszönhetően folyamatos fejlődésben van. - mondta köszöntője zárásaként dr. Árvay István.

Elismerésük és megbecsülésük jeléul ebben az évben is kitüntették azokat a vállalkozásokat, akiknek különösen sokat köszönhet a város.
2018-ban a város legtöbb helyi iparűzési adót fizető vállalata az SMR Automotive Mirror Technology Hungary BT.
Kiemelt helyi iparűzési adót fizető vállalata a Nolato Magyarország Kft., a Rettig Hungary Kft., a VNT Metal Hungary Kft., a Teka Magyarország Zrt., és a Wahl Hungária Kft. volt.

2018-ban a város legtöbb gépjárműadót fizető vállalkozása, a Waberer’s International Zrt., a legtöbb idegenforgalmi adót fizető vállalkozás, a FANOS Kft., kiemelt építményadót fizető vállalata a KÜHNE Zrt. voltak.

A kitüntetettek részére Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Kelemen Benő Benjámin képzőművész kisplasztikáját valamint Virilista Elismerő Oklevelet adományozott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.