Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 29. 13:30, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Folyamatos fejlődés a mosonmagyaróvári Wittmann Kft.-nél

Folyamatos fejlődés a mosonmagyaróvári Wittmann Kft.-nél

A mosonmagyaróvári robottechnikai üzem az évek során már több gyártóegységgel bővült.

2015 szeptember 25-én új, 2500 négyzetméteres csarnokot mutattak be. Az eseményen részt vett Dr. Nagy István, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Árvay István polgármester is.

Dr. Nagy István beszédében a Kormány ipart támogató tevékenységét emelte ki.

„Magyarországnak olyan vállalkozókra van szüksége, akikben dolgozik az akarat, hogy kihasználják az előttük álló lehetőségeket. A Wittmann Kft. lehetőségeket kutató és bővülni akaró cég. Magyarországnak elemi érdeke, hogy támogassa azokat a vállalatokat, melyek munkahelyeket teremtenek.” – mondta.

Az új csarnok lehetővé teszi a fröccsöntő gép termelés megnövelését, mostantól heti 4 gépet gyártanak, jövőre pedig ezt a számot meg szeretnék duplázni. A csarnok 30%-os Európai Uniós támogatással, 1,6 millió euróból épült.
A Wittmann Robottechnikai Kft. Mosonmagyaróvár egyik legnagyobb adófizetője és munkaadója. Jelenleg 170 főt foglalkoztat, a mostani beruházással újabb 40 fővel növelik munkavállalóik számát.

Dr. Árvay István a Wittmann Kft. jelentőségét és társadalmi szerepvállalását méltatta. Megköszönte a vállalat tulajdonosainak, hogy a Mosonmagyaróvári Sportcsarnok építéséhez elsőként ajánlották fel társasági adójukat.

Dr. Werner Wittmann, a Wittmann Robottechnikai Kft. tulajdonosa interjút adott az InfoMosonmagyaróvár olvasóinak.

Gépeik nagyon modernek és teljesen automatizáltak. Nem jár ez együtt azzal, hogy így kevesebb emberi munkaerőre van szükség?

Nincs összefüggés a kettő között, hiszen a gépek kiváló minősége azt jelenti, hogy termékeinket a legmagasabb minőségben tudjuk gyártani. Fröccsöntő gépeinkkel, melyekkel műanyag alkatrészeket állítunk elő a legkülönbözőbb célokra, a legmagasabb műszaki színvonalon készülnek. De ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség emberi munkaerőre! Munkavállalóink ugyan nem a futószalag mellett állnak, hiszen ezek a gépek elvégeznek mindent, de a munkafolyamatok programozására, illetve a késztermék minőségének ellenőrzésére szükség van.

Jelenleg ennek az új csarnoknak az átadását ünnepeljük. Ön azonban beszédében máris újabb terveket említett…

Valóban nagy terveink vannak. Jövőre szeretnénk egy újabb csarnokot építeni, amely 1000 négyzetméteres lesz. Erre azért van szükség, hogy a lakkozó és a különböző rétegeket felvivő berendezéseket oda tudjuk áttelepíteni, hogy itt kizárólag a gépgyártást végezhessük. Úgy gondoljuk, hogy ez sem az utolsó befektetésünk lesz!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt