Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 16. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Fokozott figyelmet kér a szabadtéri tűzgyújtásnál a katasztrófavédelem

Fokozott figyelmet kér a szabadtéri tűzgyújtásnál a katasztrófavédelem

Fokozott figyelmet kér a szabadtéri tűzgyújtásnál az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), mert az elmúlt napokban országszerte megnövekedett a szabadtéri tüzek száma; az OKF közleménye szerint az esetek többsége a kerti m

Az országban jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, aki kirándul, az a kijelölt tűzrakó-helyeken gyújthat tüzet. Erős szélben azonban az OKF szerint kerülni kell a tűzgyújtást, mivel a parazsat elfújhatja a szél és a megszáradt avaron könnyen terjed a tűz.
A katasztrófavédelem szakemberei azt kérik: ha befejeződött a szabadtéri sütés-főzés, vagy a kerti hulladék égetése, akkor a tüzet minden esetben oltsák el vízzel, vagy takarják le földdel. Erős szélben a szabadban ne gyújtsanak tüzet, azt soha ne hagyják felügyelet nélkül. Az égetésnél mindig legyen a közelben kerti szerszám a szél által elfújt avar összeszedésére, illetve, ha van kerti locsolóeszköz, szükség esetén azt is használják.


Azt is kéri az OKF, hogy mindenki kövesse figyelemmel a hatóságok és az önkormányzatok tájékoztatását. A közúton és vasúton utazók égő cigarettacsikket ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek nemcsak az utazókra jelentenek veszélyt, hanem sok esetben közvetlenül az erdőkre és mezőgazdasági területekre is.
Amennyiben mégis tűz keletkezik, annak észlelésekor az első és legfontosabb feladat a kezdeti "kis tüzek" eloltásán túl az, hogy arról haladéktalanul értesítsék az illetékes tűzoltóságot és a terület tulajdonosát - írta az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.