Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Január 05. 14:52, péntek | Helyi

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Varga Katalin kortárs festőművész festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében 2024. január 12-én, pénteken 17 órától.

Varga Katalin Jászberényben született1967-ben. A középiskolát Szolnokon végezte általános vegyészként. Ez idő alatt ismerte meg a Szolnoki Művésztelepet és lett lelkes látogatója a pezsgő szolnoki kulturális életnek. Diplomáit az ELTE képzésében művelődésszervezőként, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte. Autodidakta módon tanulta a festészetet, majd az online oktatás és a nyitott képzések keretei között folyamatosan fejlesztette ismereteit. Jelenleg a budapesti Zsilip Művészeti Egyesület tagja. Alkotásaiban az egyediség mellett a modern kortárs művészet eszközeivel fejezi ki a harmóniát. Inspirációs forrásként tekint úti élményei mellett a zenére, és az irodalomra. Művészeti tevékenységével igyekszik felhívni a figyelmet társadalmi kérdésekre, környezetünk szépségeire és védelmére, ezért jellemzően természetes színeket és alapanyagokat használ az alkotás során. Több kiállításon, művészeti és karitatív eseményeken vett részt az elmúlt időszakban. Festményeit elsősorban magánszemélyek otthonaiba és vállalkozások közösségi tereibe ajánlja. 2021-től az Artdilla brand alapítójaként tevékenykedik, mely az Európai Unió egész területén közösségi oltalmat kapott.

A tárlat 2024. február 3-ig nyitvatartási időben megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.