Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 18. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: MKC SE

FERENCZI - Képlet: türelem és munka

FERENCZI - Képlet: türelem és munka

– Beszélgetés a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kapusával, Ferenczi Annamáriával.

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC NB I – es női kézilabda csapatának játékosai közül sokan nyújtottak kiváló teljesítményt a Békéscsaba elleni, győztes bajnoki találkozón. Hudák Emma ismét hat gólt dobott, Horváth Bernadett igazi vezér volt, Hajtai Vanessza a tőle megszokott tűzzel játszott, Szalai Zsuzsanna és Lancz Barbora pedig a hajrában szerzett nagyon fontos gólokat. A felsorolt kézilabdázók közül tehát bárkivel készülhetett volna egy riport a mérkőzésről. Végül a nyáron, a német Bundesligából hazaérkező kapus, Ferenczi Annamária lett az interjúalany, de remélhetőleg a beszélgetés magyarázatot ad a miértre…….

Nagyon szoros, kemény csatát hozott a szombati bajnoki mérkőzés Békéscsabán, ahol az utolsó tíz percig fej – fej mellett haladtak a csapatok. Hogyan sikerült a hajrában döntő fölénybe kerülnie, hét – nullás sorozatot produkálni az MKC – nak?

Végig azt éreztem, hogy megvan az erő a csapatunkban ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót – kezdte a beszélgetést Ferenczi Annamária. - Örülök, hogy igazam lett és a mérkőzés legfontosabb szakaszában, jobban bírtuk a feszültséget. Azt pontosan tudtuk, hogy amennyiben csak huszonöt – huszonhat gólt kapunk, akkor nyerni fogunk, hiszen ezt alaposan átbeszéltük a szakmai stábbal. Két vereség után utaztunk Békéscsabára, ahol megközelítőleg ilyen találkozóra is számítottunk. Alaposan megküzdöttünk tehát ezért a két bajnoki pontért, de azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.

Két góllal még a hazai csapat vezetett, amikor kapust cserélve, Ferenczi Annamária állt a gólvonal elé. Nyugodtan kijelenthető, hogy ez is az MKC sikerének egyik kulcsa volt.

Dányi Bernadett remekül védett az első játékrészben, de nagyon nehéz hatvan percig koncentrálni a kapuban. Bognár Róbert szólt is, hogy cserélni fogunk és készüljek, tehát tudtam, hogy be fogok állni. Az eredményt persze tudtam, de kimondottan örültem annak, hogy az eredményjelző a hátam mögött volt és így nem igazán figyeltem. Az első védés sikerült és utána már kizárólag a következő labdára összpontosítottam. Az pedig nagyon jó érzés így utólag, hogy és is hozzá tudtam valamit ahhoz, hogy a csapatunk sikeres legyen.

Nagyon tehetséges kapusai vannak a Motherson-Mosonmagyaróvár együttesének, úgy látszik, hogy kell a csapatmunka ezen a poszton is. Milyen a közös munka a társakkal?

Mi négyen nagyon harmonikusan dolgozunk együtt, sok segítséget is kapok Dányi Bernitől és Herczeg Lilitől, akik jobban ismerik a magyar mezőnyt. Ez azonban elmondható az MKC teljes keretéről, amely kimondottan baráti közösséget alkot. Engem eddig hátráltatott néhány apróbb sérülés és betegség, de nem vagyok türelmetlen és egyre jobb formában érzem magam. A magyar bajnokság hihetetlenül erős, hiszen látjuk, hogy akár egyetlen gólnak is döntő jelentősége lehet. Az utolsó percben például egy könnyű labdát vétettem el Békéscsabán és ennek a kijavításával foglalkozom. Most már ugyanis egy új hét van, pénteken az Érd ellen, pedig ismét egy kemény mérkőzés vár ránk.

Lassan az MKC új játékosai is megismerik a mosonmagyaróvári szurkolókat és azt az atmoszférát, amit ők tudnak teremteni……..

Őszintén megmondom, hogy nagyon elcsodálkoztam azon, hogy mennyi szurkoló kísért el bennünket Békéscsabára! Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy tulajdonképpen átutazták az egész országot azért, hogy buzdítsanak minket. Szinte hazai pályán játszottunk és ez olyan erőt ad nekünk, mintha nyolcan lennénk a pályán. A többiek nevében is szeretném tehát megköszönni a szurkolóinknak, hogy segítettek nekünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.