Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Május 31. 02:59, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fémgyűjtők rombolják, pusztítják tovább a hegyeshalmi határátkelőt

Fémgyűjtők rombolják, pusztítják tovább a hegyeshalmi határátkelőt

Eddig tizenhárom betöréssel gyanúsítják a rendőrök azt a férfit, akit társával a minap értek tetten, amint éppen a hegyeshalmi határátkelőt bontották szét. Az elkövetők fémre vadásztak, ennek során mindent törtek-zúztak a Győr-Mo

Éppen a hegyeshalmi régi határátkelőt bontotta két férfi a minap az esti órákban, amikor a rendőrök tetten érték őket. Az elkövetők különféle fémeszközöket szereltek, téptek és rúgtak le az átkelő épületében, majd pakoltak össze, amikor a rendőrök lefülelték őket. A két győri férfit előállították, majd a nyomozás során gyorsan kiderült, hogy egyikük számos hasonló, a közelmúltban történt bűncselekménnyel összefüggésbe hozható.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a 44 éves S. Ferenc összesen tizenhárom, a környéken történt betöréssel gyanúsítható. A férfi nem válogatott, látogatott meg hétvégi házakat, sporttelepet, kollégiumot és vállalkozások telephelyeit is. A zsákmány azonban mindenhol hasonló volt, szinte kizárólag fémtartalmú tárgyakat vitt el. Így legutóbb is a határátkelőn, ahol csaptelepeket, radiátorokat, kábeleket szedett össze. A legtöbb esetben a rongálással okozott kár többszörösen meghaladta az ellopott értéket.

Minderre tekintettel a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kezdeményezte az egyébként büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség, ügyészség és bíróság hathatós együttműködése eredményeként a gyanúsított elfogása után tizenhat órával a bíró el is rendelte az előzetes letartóztatását. Az ügyben tovább folyik a nyomozás, ami során vizsgálják azt is, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e a közelmúltban történt más hasonló bűncselekményekkel.

Kábeleket, csaptelepeket, mosogatókat zsákmányoltak az elkövetők, közben pedig törtek-zúztak az épületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.