Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 29. 10:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Augusztus 28-ától feloldott az erdőkre és fásításokra, valamint az ezek közvetlen szomszédságában található területekre július 22-én elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter.

Az intézkedés ugyanakkor nem érinti a megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is érvényes tűzgyújtási tilalmak hatályát, azok továbbra is érvényesek - közölte a minisztérium.

Egyben felhívják a lakosság és a kirándulók figyelmét arra, hogy a tűzgyújtási tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet felügyelet nélkül hagyni nem szabad, illetve távozás után minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

Továbbá az erdőterületeken kívüli avar, gyom illetve növényi hulladék égetésénél is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.