Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Augusztus 07. 14:25, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Félmilliárd forint értékű cipőt foglaltak le a vámosok a rajkai átkelőnél

Félmilliárd forint értékű cipőt foglaltak le a vámosok a rajkai átkelőnél

Az idei év legnagyobb felderítéseként 26 ezer pár, 522 millió forint értékű, hamis márkajelzésű cipőt foglalt le a Vám és Pénzügyőrség Győr-Moson-Sopron megyében, a rajkai határátkelőhely közelében. Az áru két lett felségjelz

A szállítmányt, amelynek előállítási helye Vietnám, csütörtökön hajnalban foglalták le a vámosok Rajkánál. Nem ez volt az első nagy fogás idén az átkelőnél: márciusban 160 millió forint értékben cipő, és 21 millió forint értékben női nadrág került elő egy teherautóból.

A hamis cipők nemcsak komoly kárt okoznak a márkatulajdonosnak, de azokra nézve is veszélyt jelentenek, akik használnák őket.

Tóth Attila ügyvezető igazgató, Nike Magyarország Kft.

"Ezek a termékek lehetséges, hogy egészségre ártalmasak lehetnek, vannak különböző technológiai megoldások, ami alapján elképzelhető, hogy törheti a lábat, a légtalppal kapcsolatban különböző dolgok merülhetnek fel, és hát erősen az érdekeinket sértené, ha olyan fogyasztókhoz kerülnének, akik azt hinnék, hogy ezek Nike-termékek."

A Vám- és Pénzügyőrség új vezetése arra törekszik, hogy a felderítések számának javítása mellett a hamis áruk tárolása, raktározása se kerüljön jelentős költségébe az államnak.

Szabó Zsolt országos parancsnokhelyettes, VPOP

"Gazdasági bűncselekményekkel szemben gazdasági eszközökkel harcoljunk. Ami azt jelenti, hogy szeretnénk olyan jogszabály-módosítási javaslatokat tenni, ami arról szól, hogyha valami hamis, akkor nem kell megvárni az eljárás végét, hanem azonnal megsemmisítésre kerülhessen. Ami egyfajta elriasztása lenne az ide történő behozatalnak."

A VPOP az elmúlt évben 3,2 milliárd forintnyi hamis termékre derített fényt. Idén, csak az első félévben a lefoglalt áruk értéke már meghaladta a 2 milliárd forintot.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.