Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Augusztus 06. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Feljelentés Mosonmagyaróváron: százmilliók kilométerfutásra?

Feljelentés Mosonmagyaróváron: százmilliók kilométerfutásra?

600 milliós károkozás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a mosonmagyaróvári ügyészségen Muráncsik László önkormányzati képviselő. A Fidesz városi alelnöke szerint Győr megye több városában is történhetett hasonló. A pol

"Nagyon fontosnak tartom, hogy az ügy tisztázása érdekében az ügyészséghez forduljak" - mondta Muráncsik László. A városi buszközlekedés felülvizsgálatára létrehozott munkacsoport vezetője szerint a 2006 óta elszámolt 2,1 milliós kilométerfutásból hiányzik egymillió.

Muráncsik László önkormányzati képviselő, Mosonmagyaróvár, Fidesz-Nemzeti Fórum:

"Ezt ma Magyarországon meg lehet tenni, én azt gondolom, hogy ezt az ügyet mindenképpen fel kell göngyölíteni, és hogyha a felelőst megtalálják, akkor a méltó büntetését meg kell, hogy kapja."

"Abszolút inkorrektnek tartom, hogy a számokat úgy ismertette a sajtóval, hogy közben még az egyeztetést sem próbálja meg a Volánnal, hogy hát emberek, itt a tévedés" - ezt 2010. május 28-án mondta a Kisalföld Volán vezérigazgatója. Most nem kívánt nyilatkozni. A város polgármestere szerint peren kívül kellett volna tisztázni a helyzetet.

Szabó Miklós polgármester, Mosonmagyaróvár:

"Amennyiben nem jutunk egyezségre, akkor természetesen egy független szakértő bevonásával fogjuk tisztázni a helyzetet."

A mosonmagyaróvári Fidesz szerint azonban a visszaélésekre fényt kell deríteni.

Füredi Kornél alelnök, Fidesz Mosonmagyaróvári Szervezete:

"Több helyről is kapott a képviselő úr már leveleket és észrevételeket, úgy tűnik, hogy az ügy kiterjedhet az egész megyére is, tehát ahol a Kisalföld Volán működik."

Füredi Kornél úgy véli, ha valóban csalás történt, a város visszaköveteli azt a pénzt, amivel megkárosították.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.