Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 28. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: MOCISZ

Felhívás - Takarítás a Szigetközben

Felhívás - Takarítás a Szigetközben

A Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület idén is, mint már évek óta tavaszi nagytakarítást végez az Öreg-Duna Kiliti, Doborgaz és Cikolasziget közötti szakaszán.

Az idén ez április 15-én lesz. Mivel a mosonmagyaróvári régió szerves része ez a páratlan természeti kincs, felkérünk minden magánszemélyt, iskolákat, egyesületet, pártot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Ezáltal nagyobb hatásfokkal tudjuk végrehajtani az említett szakasz vízen úszó, a parton, szigeteken megrekedő, a turisták, vízparton élők felelőtlenül eldobált flakonjainak, reklámtáskáinak és egyéb hulladékának összegyűjtését és elszállítását.

Különösen szükséges lenne az összefogás azért is, mert tapasztalatunk szerint évről-évre növekszik ez a vízi szemetelés. Rendkívül káros ez a tendencia és a környezettudatos gondolkodás hiányosságaira utal. Akonkrét haszon mellett célunk a fiatalok társadalmi szerepvállalásának elősegítése is.

A fenti napon 9 órakor lesz a találkozó a dunakiliti duzzasztóműnél található Vadvíz Kempingben. Itt egy rövid megbeszélés után csoportokra oszlunk és részint csónakkal, vagy kenuval a vízen, részint pedig gyalog a vízparton gyűjtjük a hulladékot, melyet egy-egy kijelölt ponton rakunk össze. A gyűjtés szelektíven történik. Kérjük, hogy mindenki megfelelő öltözékben jelenjen meg. Védőkesztyűket és zsákokat biztosítunk. A gyűjtés kb. 15 óráig tart, közben beiktatunk egy szalonnasütést is.

Jelentkezés, információ: Bognár Árpád elnök (tengri@kabelnet.hu, 06 30/411-4038).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.