Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 10. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Goodvill

Fejlődik az Aqua Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálata

Fejlődik az Aqua Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálata

Új számítástechnikai rendszert vezettek be, egyszerűsítették a számlaképet és bankkártyás fizetési lehetőséget is biztosítanak.

Az Aqua Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálatán jelentős változások mentek végbe, melyek közül valamennyi az ügyfelek érdekeit szolgálja.

Az Aqua Kft. szolgáltatási területének növekedésével az ügyfélszolgálatok száma is megnőtt. A mosonmagyaróvári vízszolgáltató ügyfelei immár Rajkán, Dunakilitin, Jánossomorján, Mosonmagyaróváron két helyen, és a Szigetközi Üzemmérnökség ügyfélszolgálatán is feltehetik szolgáltatással kapcsolatos kérdéseiket. Az ügyfélszolgálatokon olyan képzett munkatársak fogadják az érdeklődőket, akik pontosan ismerik a hozzájuk tartozó terület ügyfélkörét, ezáltal gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Annak érdekében, hogy az ügyintézés még hatékonyabbá váljon, az Aqua viszonylag rövid idő alatt egy új számítástechnikai rendszert vezetett be. Az „ügyfél az első” elvet igazolja az is, hogy az Aqua rendszeresen felméri ügyfelei elégedettségét, és bátorítja őket arra, hogy fejtsék ki véleményüket, ezzel is segítve munkájukat.

- Az Aqua Szolgáltató Kft-nél az ügyfelek júliustól már bankkártyával is fizethetnek a központi ügyfélszolgálati irodában. Mi váltotta ki ezt a fejlesztést, hogyan segíti ez a lépés az ügyintézést?

- Ügyfélszolgálati munkatársaink azt vették észre, hogy az emberek nem szívesen járnak készpénzzel a zsebükben. Így részben az ügyfelek kérésére, részben az ügyintézés felgyorsítása érdekében vezettük be ezt a fizetési módszert. A bankkártyás fizetés gyors, biztonságos, és az ügyfelek visszajelzései alapján is tapasztaljuk, hogy szívesebben fizetik ki számláikat ilyen módon – nyilatkozta Haász Edit, az Aqua Szolgáltató Kft. gazdasági vezetője.

Változások mentek végbe a számlázás területén is. Az Aqua Szolgáltató Kft. új számítástechnikai rendszerének köszönhetően pontosabb számlákat állítanak ki, mely az ügyfelek érdekeit is szolgálja. A számla könnyű megértésének céljából az ügyfelek együttműködésével megtörtént a számlakép egyszerűsítése, mely ügyfélbarátabbá teszi a számla értelmezését, kezelését. A félreértések elkerülése végett a múlt hónapban az ügyfelek számláik mellé számlamagyarázatot is kaptak, mely megkönnyíti az eligazodást a módosított kinézetű számlában. Fejlesztésnek számít az is, hogy a számla alján minden ügyfél megtalálhatja saját egyenlegét, legyen az tartozás vagy túlfizetés.

Fontos kiemelni, hogy az Aqua Szolgáltató Kft. üzemeltetési területének növekedésével nem csupán az ügyfélkör nőtt, de a kintlévőségek mértéke is. Annak érdekében, hogy a rendszeresen fizető, korrekt magatartású ügyfelek ne károsodjanak, az Aqua Kft. szigorúan és következetesen jár el a nem fizető fogyasztókkal szemben. A kintlévőségek behajtásában az Aqua Szolgáltató Kft-t két ügyvédi iroda és egy követeléskezelő cég is segíti. A kintlévőségek behajtása létfontosságú, hiszen a vállalathoz beérkező szolgáltatói díjak finanszírozzák a működést, a karbantartást, a víz- és szennyvízszolgáltatást.

A fogyasztóvédelmi törvény változása kihatott az Aqua Szolgáltató Kft. működésére is. A telefonos ügyfélszolgálat szabályainak szigorításával az ügyintézés telefondíja nem lehet emelt díjas – bár az Aqua Kft-nél eddig sem volt az. Ezen kívül kötelező heti egyszer 12 órás ügyfélszolgálatot tartani. Az Aqua Szolgáltató Kft. ezt az ügyfélfogadást minden héten szerdán, az Erkel Ferenc utcai Irodaházban tartja, ahol ebben az időpontban a gáz- és áramszolgáltatók is felkereshetők. Ez kifejezetten kedvező az ügyfelekre nézve, hiszen így egyszerre, egy helyen több ügyintézés is lebonyolítható. Fontos tudnivaló, hogy a sárgacsekkhez kapcsolódó csekkadót a módosított fogyasztóvédelmi törvény szerint nem lehet kiszámlázni, ezért az új adó díjemelésként biztosan nem jelenik meg a számlákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.