Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Március 09. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Evezés: 350 fiatal a mosonmagyaróvári ergométeres országos bajnokságon

Evezés: 350 fiatal a mosonmagyaróvári ergométeres országos bajnokságon

A felnőttek budakalászi országos bajnoksága után az utánpótlás is evezős padra ült, hogy a 10-14 éves korosztály legjobbjai közt gazdára találjanak a bajnoki trikók. A Mosonszolnoki Sportcsarnokban megrendezett ergométeres ob-n 23 verseny

A Sport XXI - utánpótlás felmérő ergométeres országos bajnokság a NUPI Sport XXI. programjának támogatásával, a Magyar Evezős-szövetség utánpótlás fejlesztési bizottsága és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület közös rendezésében valósult meg.

Hirdetés
A Sport XXI. felmérő programban résztvevők számára 500 m, az evezős versenyrendszerben leigazoltak számára 500-1500 m, míg a csapatversenyben szintén 500 m volt az előírt penzum.

Az országos program célja az evezős sportág népszerűsítése a diákok körében, a sportos életre való nevelés, az iskolák és az evezős sportegyesületek közötti kapcsolatok javítása, az iskolák evezős sportágba való bevonása, az utánpótlás-bázis szélesítése.

„A 2009-10-es tanévben felmértünk az ország 85 iskolájában több mint 16000, 10-14 év közötti diákot. A felmérések az őszi időszakban történtek, a városi és a regionális döntők január és február hónapban zajlottak. A regionális döntőket követően korcsoportonként az első hat fiú és leány jutott az országos döntőbe. Nagyon színvonalas volt a verseny. Reményeink szerint az elkövetkező években Mosonmagyaróvár és környéke rendezhet az utánpótlás mellett ifjúsági és felnőtt versenyeket is. Az országos bajnokságon 47 iskola legjobbjai jutottak be és 7 egyesület leigazolt utánpótláskorú versenyzői vettek részt" - összegzett Nagy Gábor, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke.

Az egyesületi pontversenyt a Velencei-tavi Vizisport Iskola Nonprofit Kft., az iskolait a Kalocsa és Térsége Általános Iskola nyerte.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.