Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Február 25. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Évértékelő Mosonmagyaróváron

Évértékelő Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság megbízott vezetője Barna Árpád r. alezredes értékelte a rendőrkapitányság 2015. évi munkáját.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány és Barna Árpád r. alezredes megbízott kapitányságvezető értékelte 2016. február 23-án 14 órakor a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság elmúlt évben végzett tevékenységét.

Barna Árpád r. alezredes beszámolójában kiemelte, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan, korrupciótól mentesen hajtotta végre. Alezredes úr megállapította, hogy a kapitányság bűnügyi helyzete stabil, szélsőségektől mentes, valamint etnikai csoportok elleni támadások nem voltak és szervezett bűnözés sem volt jelen az elmúlt évben. A rendőrkapitányság - a kitűzött céljainak megfelelően - 1,6%-kal kevesebb bűncselekményt regisztrált, ugyanakkor a kiemelt eseményeket ötödével - 20,6%-kal - szorította vissza, miközben emelte a cselekmények nyomozásának eredményességét.



A rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta, hogy 2015. évben megnőtt a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök száma - közel 14%-kal (8 280-ról 9 441-ra) - amellyel párhuzamosan a közterületeken töltött idő is jelentősen, 9,2%-kal emelkedett. A rendőrkapitányság illetékességi területén 26 településen, összesen 25 fő körzeti megbízott teljesített szolgálatot. A körzeti megbízotti állomány a szolgálati idejének több mint 80 %-át közterületen töltötte, melynek eredményeként a rendőrök napi kapcsolatot tudtak fenntartani a polgári lakossággal.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a rendőrkapitányság megbízott vezetőjének 2015. évi értékelését elfogadta és meghatározta a rendőrkapitányság rendőri állománya részére a 2016. év feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.