Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Október 16. 13:11, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Városi Tv

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

A tervek szerint az év végére befejeződhetnek az egykori Mofém-kultúrház felújítási munkálatai, jövőre pedig a vendégek előtt is kinyithatja kapuit a város új rendezvényközpontja.

Folyamatosak a munkálatok a több mint egy évtizedik üresen álló, egykori Mofém Katona József Művelődési Házban. Az épületet az önkormányzat vásárolta meg, jelenleg pedig külső-belső felújításon esik át.

A munkálatok során már megújult az elektromos- és fűtéshálózat, a burkolat, új színt kapott a homlokzat, de kicserélték már a tetőt, a nyílászárókat, és napelemeket is elhelyeztek az épületre. Már csak a burkolási munkálatok, illetve a parkolóépítés és környezetszépítés van hátra, így akár már év végére is elkészülhet az új épület. Ezt követően már csak a színpadtechnikai eszközök beszerzése lenne hátra, 2021-től pedig bálokat, esküvőket szerveznének az épületben, valamint a helyi színjátszó társulat is itt kapnak helyet.

A Mofém-kultúrház felújítása a Futurát is érinti, ugyanis a két intézmény összevontan, egy különálló, költségvetési szerv keretében üzemelnek a jövőben - erről a képviselő-testület döntött legutóbbi ülésén. Az új költségvetési szerv december 31-vel létrejön, a remények szerint pedig a két intézmény közösen, akár még profit is termelhet évek múlva.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 11:19, csütörtök | Helyi

Szünetel a vízszolgáltatás

Szünetel a vízszolgáltatás november 2-án a Tímár utca teljes területén.

2020. Október 29. 11:10, csütörtök | Helyi

Hosszabb temetői nyitva tartás a hétvégén

Hosszabb ideig tartanak nyitva a mosonmagyaróvári temetők az ünnepek alatt.

2020. Október 29. 11:00, csütörtök | Helyi

Az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE

A Férfi NB II. nyugati csoportjának következő fordulójában, az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE idegenben.

2020. Október 29. 10:56, csütörtök | Helyi

Néma kiáltás - a rendőrség sokkoló kiállítása

“Néma kiáltás” nevet kapta az a kiállítás, melyet egy napra a mosonmagyaróváriak is megnézhettek a Flesch Központ előtt. Az 55 sziluett azokat az embereket szimbolizálja, akik tavaly vesztették életüket a megye útjain.