Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Szeptember 17. 12:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Európai Mobilitási Hét - mosonmagyaróvári programok

Európai Mobilitási Hét - mosonmagyaróvári programok

Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az „Európai Mobilitási Hét” rendezvénysorozathoz. Az idei év központi gondolata, jelmondata: „Válassz! Válts! Variálj!”

Az embereket az utazási módok keverésére és aktív életmód folytatására ösztönözzük, valamint hangsúlyt helyezünk szokásaink megváltoztatására, a fenntartható közlekedési módok alkalmazására.
A programok ezen szlogennel összhangban kerülnek megrendezésre. A rendezvény célja Európa szerte felhívni a lakosok figyelmét a mobilitás és az egészség kapcsolatára, a motorizált közlekedés és a testmozgás hiányának kedvezőtlen hatásaira. A kampány középpontjában azok az urbánus hétköznapi vár(os)védő hősök állnak, akik környezettudatos eszközökkel közlekednek, tevőlegesen is élen járnak a környezetszennyezéssel vívott harcban. Nem az a „menő”, aki szuper autóval jár, hanem aki egészségesen él és tesz településének élhetőségéért, jövőjéért. Persze nem az autóhasználat teljes kiiktatásáról van szó, hanem a gépjárművek ésszerű, csak feltétlen szükségszerű használatáról.
A programhoz kapcsolódva az év folyamán sor került olyan tartós kimenetelű önkormányzati intézkedések végrehajtására is, melyek a fenntartható közlekedés javítását szolgálják. Pl.: járdafelületek felújítása, építése, Malom-ági Lajta parton sétány kialakítása, utak pormentesítése, felújítása.

A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület, a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány és a Rendőrség segíti a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási osztálya, mint szervező munkáját. Érdeklődés esetén a koordinátor, Németh Andrea elérhetősége: e-mailben nemeth.andrea@mosonmagyarovar.hu vagy a 96/577-822 telefonszámon.

Tervezett programok:

Szeptember 17. csütörtök reggel: „Bringázz a hivatalba!” akció – a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal dolgozói részére. Akik aznap otthon hagyják autójukat, kerékpárral vagy gyalog ill. tömegközlekedési eszközön érkeznek dolgozni, „bringás reggelivel” látják vendégül a szervezők. Akik egész éven át kerékpárral vagy gyalog járnak dolgozni, külön ajándékot is kapnak.

Szeptember 18. péntek 17 óra, TESCO parkoló: Utolsó „Gurul a város” akció. Mindenki hozza magával a gyűjtött „gurulójegyeket”!
Két kerékpárt sorsolunk ki azok között, akik minden alkalommal részt vettek, de ettől függetlenül mindenkit megjutalmazunk értékes ajándékokkal.

Szeptember 22. hétfő 14 órától:„Európai Autómentes Nap” rendezvény a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület szervezésében. Helyszín: Haller János Iskola Szent István király úti épület: kerékpáros-görkoris-rolleros ügyességi verseny, közlekedési előadás és vetélkedő(rendőrség), aszfaltrajzverseny, futóverseny, kerékpáros szépségverseny/Cicózd a bicód!/, kérdőíves felmérés a lakosság közlekedési szokásairól, gyalogtúra.

Szeptember 22.: Az „Európai Autómentes Nap” alkalmából Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvári
Környezetvédő Egyesület és a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány felhívása a városlakókhoz:Az autód kibír egy napot nélküled!

Felkérjük a lakosságot, hogy a mobilitási héten, de legalább szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon változtasson közlekedési szokásain.
Helyezze előtérbe a környezetet nem terhelő kerékpározást és gyaloglást, hagyja otthon autóját. Hosszabb távon helyette a gazdaságosabbtömegközlekedést vegyék igénybe. Ha minél többször és többen teszik ezt, hozzájárulhatnak településünk élhetőbbé tételéhez, a környezeti ártalmakcsökkentéséhez, lakóhelyünk megóvásához. Csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel