Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Április 25. 00:00, hétfő | Helyi

Eszközfejlesztés a mosonmagyaróvári szakrendelőkben

Eszközfejlesztés a mosonmagyaróvári szakrendelőkben

Több mint háromszáz új eszközt szerezhet be a szakrendelésekre fejlesztésére a Karolina Kórház-Rendelőintézet Mosonmagyaróváron.

286,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az intézmény az EFOP-2.2.19-17-2017-00061 Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben c. projekt keretében az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában. A fejlesztés tervezett befejezése 2022. december. Cél, az orvostechnikai eszközpark korszerűsítése.

A projekt során mintegy 271,6 millió Ft értékben szereznek be új eszközöket, kiváltva az elavult, valamint a hiányzó, de elengedhetetlenül fontos műszereket. Cél, a térség lakossága ne kényszerüljön az elvándorlásra és helyben tudja igénybe venni az egészségügyi ellátást. A fejlesztés által javul a szolgáltatások minősége.
A pályázat keretén az intézmény 350 új eszközt kíván beszerezni a járóbeteg szakrendelőjébe. A korszerű diagnosztika által az orvosok pontosabb diagnózishoz jutnak, növelve ezzel a betegek gyógyulásának esélyét. A korai betegség felismerés csökkenti a költséges fekvőbeteg ellátás igénybevételét.
A modernebb technológiával végzett beavatkozások gyors és pontos diagnózis felállítását teszik lehetővé, illetve gyógyulási időtartam rövidülés érhető el. Olyan vizsgálatok is elvégezhetőek lesznek az új műszerekkel, melyeket eddig az intézményben felszereltség hiányában nem tudtak végrehajtani.
Ez a tendencia hozzájárul, hogy a betegek ne a drága kórházi fekvőbeteg ágyon gyógyuljanak, (ott vegyék igénybe az ellátást), hanem a korszerű technikával felszerelt járó beteg ellátásban. Ez többszörös hasznot jelent, egyrészt csökken a táppénzes napok száma, másrészt a járó-beteg ellátás olcsóbb ellátási forma, így az egészségügyi kassza is költséghatékonyabbá válik.
A fejlettebb diagnosztikának és betegellátó technológiáknak köszönhetően a betegek hamarabb kapják meg a megfelelő kezelést, ezáltal a gyógyulási napok száma várhatóan csökkenni fog, várható már rövidtávon is. Ez a tényező társadalmi/nemzetgazdasági szinten fogja hatását kifejteni, mivel a gyorsabban gyógyuló beteg hamarabb tud a munkába visszatérni. A fejlesztés szinte minden szakrendelést érint a Rendelőintézetben: belgyógyászati, bőrgyógyászati, sebészeti, traumatológiai, fül-orr-gégészeti, gyermek pulmonológiai, kardiológiai, nőgyógyászati, orthopédiai, reumatológiai, szemészeti, urológiai, gasztroenterológiai, egynapos sebészet, radiológia és UH diagnosztika, sürgősségi betegellátás.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.