Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 04. 15:56, péntek | PR
Forrás: (x)

Ennyire izgalmas munka zajlik egy hangstúdióban

Ennyire izgalmas munka zajlik egy hangstúdióban

Ha azt a szót halljuk, hogy hangstúdió, mindenkinek hasonló képek jelennek meg. Mikrofonok, keverőpultok, hangszigetelt falakkal ellátott helyiség, amiben gombnyomásra felvétel zajlik.

Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit ad nekünk az itt zajló munka.

Egy januárban bemutatott egész estés dokumentumfilmen keresztül rövid bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen egy hangstúdióban zajló munka, és a szinkronszínészek arról is beszélnek, hogy miért annyira fontos a jó szinkron. Ennek kapcsán azonban érdemes átgondolni, hogy mit adnak nekünk a profi hangstúdiók.

Minden, aminek profi hangja van, itt születik

Legyen szó egy tévében unalomig játszott reklámról, vagy a kedvenc hangoskönyvünkről, esetleg egy fülbemászó dalról, amiben számtalan rétegben szólalnak meg a hangok, minden olyan anyag, aminek valóban profi hangra van szüksége, a hangstúdiókban nyeri el a végső simításait.

Sok helyen céges prezentációkhoz, marketing anyagokhoz is hangstúdiókban veszik fel az alámondott szöveget, mert tudják, hogy a profi színészek hangján megszólaltatott információ sokkal nagyobbat üt, mintha a marketinges kolléga mesélné el ugyanezt.

Szinkronra specializálódott hangstúdiók

A legismertebbek talán a szinkronra specializálódott hangstúdiók, amik nélkül nem lenne esti szórakozás, vagy hétvégi átütő moziélmény. Néha előfordul, hogy a magyar hangok kiválasztása olyan jól sikerül, hogy az eredetinél is kerekebb lesz a történet – ez pedig a magyar szinkronszínészek kiváló teljesítménye mellett a hangstúdiók munkatársainak munkáját is dicséri.

Zenei hangstúdiók

Bár egyre könnyebb házi körülmények között is felvételt készíteni, a hangstúdiók által nyújtott teljesítményt és minőséget nem lehet felülmúlni. A fiatal zenekarok tudják a leginkább annak az értékét, amit egy profi hangstúdió a dalaikhoz tehet. Mikor először szólal meg a szerzeményük úgy, hogy a felvétel körülményei és a keverés profi módon történt, akkor mutatkozik meg igazán, hogy mennyire tehetségesek.

A hangstúdiókban zajló munka számtalan módon járul hozzá életünkhöz. Érdemes megnézni Kárpáti György most elkészült dokumentumfilmjét, mert a szinkronizáláson keresztül bepillantást nyerhetünk a stúdiókban zajló sokrétű és kihívásokkal teli munkába, aminek gyümölcseként például otthon magyarul szólal meg kedvenc akcióhősünk a tévében.

Címkék: film, hangstúdió, szinkron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.