Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Október 07. 10:07, szerda | Helyi

Előgondozó lett a mosonmagyaróvári Drog Pont

Előgondozó lett a mosonmagyaróvári Drog Pont

Szeptember 17-től ráckeresztúri Drogrehabilitációs Otthon hivatalos előgondozója lett a mosonmagyaróvári Drogpont. Azoknak a szerhasználóknak segítenek, akik szeretnének bekerülni az otthonba.

Dunántúli viszonylatban is egyedülálló együttműködést kötött a mosonmagyaróvári Drog Pont és a Ráckeresztúron működő Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthon. A Drog Pont ugyanis szeptember 17-étől hivatalos előgondozója lett az otthonnak, vagyis azok a szerhasználók fordulhatnak hozzájuk, akik szeretnének bekerülni otthonba.

Az adatlapok kitöltése mellett a legfontosabb feladata a Drog Pont dolgozóinak, hogy fenntartsák a gyógyulni vágyó szerhasználók motivációját. Az otthonban komplex segítséget nyújtanak a gyógyuláshoz. A leszokás folyamatában olyan szakemberek is segítenek, akik korábban szerhasználók voltak.

A Drog Pont dolgozói segítik, motiválják a szerhasználókat és segítséget nyújtanak a különböző okmányok ügyintézésében is. A Drog Pont új szolgáltatást is indított az elmúlt időszakban. Ezentúl új online felülettel is bővült a tevékenység. A Facebook oldalon túl egy Skype felület is az ügyfelek rendelkezésére áll .

A tavalyi évben körülbelül 100 szerhasználó kért segítséget a Drog Pont szakembereitől, akik tanácsadás mellett hasznos információkat is adnak az ügyfeleknek.

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Kormos István ltp. 7.
Telefon: +36 96 566 132
Email: info@drogpont.hu
Web: www.drogpont.hu
Szakmai vezető: Zöld Ágnes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.