Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 19. 09:13, csütörtök | Belföld
Forrás: NAV

Élő galambok alá rejtették el a hamis ruhákat és a csempész cigarettát

Élő galambok alá rejtették el a hamis ruhákat és a csempész cigarettát

Több száz doboz cigarettát találtak galambok alá rejtve egy bolgár kisbuszban.

Kétszázhúsz doboz zárjegy nélküli cigarettát rejtett galambok alá egy bolgár férfi, akit az M7-es autópályán ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A furgonban hamis ruhákat és ismeretlen eredetű alkoholt is találtak.

A NAV azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Bulgáriából Olaszországba tartott négy utasával az a bolgár kisbusz, amit a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán állítottak meg. A raktérben - két kartondobozban - élő galambok alatt 220 doboz zárjegy nélküli cigarettát és 256 különféle márkajelzésű pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt rejtettek el.

Az egyik utas elmondta a pénzügyőröknek, hogy a raktérből előkerült madarak, a cigaretta és az alkohol is az övé, azokat Olaszországba akarta vinni. A sofőr a ruhákról nem tudott, azokat postacsomagként szállította - tették hozzá, tudatva: az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint kilenc és félmillió forint értékű árut lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak - áll a közleményben.

Címkék: hamis ruha, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.