Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 21. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MKCSE

Elkezdődött a felkészülés

Elkezdődött a felkészülés

Terheléses vizsgálattal megkezdte az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a felkészülést a 2016/2017-es szezonra.

A lányok napi két edzéssel készülnek, a következő héten pedig edzőtáborba vonulnak Mátraházára. A felkészülési időszak alatt több edzőmérkőzés és torna is vár a mosonmagyaróvári hölgyekre.

Az első találkozó alkalmával arra kértük a lányokat és a vezetőedzőt, mesélje el, hogyan telt a nyári szünet és milyen volt visszatérni a csapathoz.

Dombi Luca: Nagyon jól sikerült a nyár, sokat pihennem a családdal, úgy érzem teljesen feltöltődve jöttem vissza a csapatba. A terv is ez volt, hogy a családdal lehessek egy picit, így örülök, hogy ezt sikerült megvalósítani. Szerintem mindenki nagyon félt ettől a teszttől, már a tegnapi vacsora alkalmával is ezt beszéltük a csajokkal, hogy milyen lesz, mennyire bírjuk, de így utólag már bevallom, hogy nem volt annyira vészes, mint amire számítottam.

Szemerey Zsófi: Nagyon jó telt a szünet, idén hosszabb nyarunk volt, én is tudtam pihenni. Persze mindenki megkapta az egyéni edzésterveket, amit végre is hajtottunk. Ez kellett ahhoz, hogy egy alap edzettségi szintünk már legyen, mire visszajövünk és szépen elkezdhessük a felkészülést. A futás az sose megy könnyedén, de így az első nap azért még jól esett. Páran már összejöttünk egy vacsorára, akik korábban tértek vissza. Én már most azt mondhatom, hogy egy jól összeszokott társaság lesz, hiszen jól ismerjük egymást.

Gyimesi Kitti: Elég monoton volt számomra a nyár, mert vezetni tanultam, így igazából azzal töltöttem az egészet, hogy átjártam a szomszéd városba, Orosházára és vezettem minden nap. Szerencsére meglett a jogsim, így most nagyon boldog vagyok. Emellett edzettünk, amire szükség is volt. Bevallom én sem bírtam sokáig mozgás nélkül. A pihenésre is szakítottam időt, a család mellett amúgy is könnyű feltöltődni. A legtöbben vártuk, hogy visszajöhessünk és én nagyon bizakodó is vagyok. Igazából érdekes volt, mert két héttel a szünet vége előtt azt mondogattam magamnak, hogy mikor jövünk már vissza, az utolsó héten pedig már számoltam magamban, hogy jaj, de kár, már csak pár nap.

Kiss Niki: Sok pihenéssel telt, voltunk nyaralni is. Aztán az utolsó három hétben mandulaműtétből épültem fel, így tényleg csak pihenéssel telt a szünet. Nem nagyon tudtam készülni, csak az utolsó pár napban. Most már azért sokkal jobb, néha még érzem bizonyos mozdulatoknál, de folyamatosan gyógyulok. Én őszintén bevallom öt hét után már nagyon vártam, hogy jöhessek. Tegnap költöztem vissza és jó volt, boldog voltam, hogy jöhetek. Nem igazán szeretem a semmittevős napokat.

Bardi Fruzsina: Hosszú volt, már nagyon vágytam vissza. Otthon voltam a családdal, nem mentem sehova. Igazából egyszer voltam strandon és ennyi, nem igazán mozdultam ki. Kicsit számomra unalmas volt, mert otthon nem nagyon vannak barátaim, hiszen hamar elkerültem hazulról. Már vártam, hogy visszakaphassam az én kis megszokott életemet.

Hajtai Vanessza: Igen, szerencsére sokat tudtam pihenni. A barátommal nyaraltam Délegyházán, majd Füreden, hiszen én onnan származom. Strandoltunk, feltöltődtünk. Jó volt ez a felmérő első edzésnek, de ennél jóval nehezebb lesz a felkészülés, ám már nagyon várom. Jó újra itt ebben a csapatban. Tegnap már néhányan elmentünk vacsorázni. Jó újra ahhoz a közeghez tartozni, ahol tudom, hogy szeretnek. Én igazából azért mentem el, mert fejlődni szerettem volna és sokkal többet játszani, de ezt Dunaújvárosban nem sikerült megvalósítanom. Tényleg jó újra itt, és szeretném bebizonyítani, hogy megérte engem visszahívni.

Varga József: Gyorsan eltelt a nyár, öt hét pihenőnk volt, nekem is és a lányoknak is. Ebből két hét teljes pihenés volt, aztán három nekem is a felkészüléssel telt. Elkezdtem gyártani az edzésterveket. Ez a mostani teszt azért fontos számunkra, hogy személyre tudjuk szabni az terhelést. Itt megmérik a testösszetételt, az izom-zsír arányát, illetve olyan adatokat kapunk meg a végén, amelyekből megtudjuk milyen képességeket tudunk a leghatékonyabban fejleszteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.