Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 25. 09:41, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, fotó: Pixabay

Elkészült a biztonságos kerékpárút a mosoni városrészen

Elkészült a biztonságos kerékpárút a mosoni városrészen

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata sikeresen valósította meg a „Mosoni kerékpárút kialakítása, az országos közút mentén” című TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00003 azonosító számú projektjét.

Mosonmagyaróvár mosoni városrészében korábban szinte egyáltalán nem volt kerékpáros közlekedésre használatos kijelölt útvonal. Sem nyomvonal kijelölés, sem fizikailag elkülönülő kerékpárúttal nem rendelkezett a városrész.

Az itt elhelyezkedő városi vasútállomás (Budapest-Bécs vasútvonalhoz kapcsolódik) bevonása a kerékpáros forgalomba elsődlegesen hivatásforgalmi szempontból volt fontos. Nagyon sokan járnak Győrbe, illetve Ausztriába vonattal dolgozni, iskolába; ezért számukra is hatalmas jelentősége van a biztonságos
kerékpáros megközelítésnek. A hivatásforgalmon kívül turisztikai célú kerékpáros forgalomnövekedést is vártunk a létesítménytől.

Az elvárások teljesültek, mivel mind a helyiek, mind a turisták nagy számban használják az útvonalat. A fejlesztett teljes kerékpárút hossza összességében több mint 4 kilométer.

A megvalósult nyomvonal a következő: Vasútállomás - Soproni út - Iskola utca - Erzsébet tér - Kápolna tér, innentől két irányban folytatódik a kerékpárút:
a.) Kápolna tér – Ostermayer utca – Munkácsi M. utca – Családsor – Árpád utca – Bakó utcán át a Szent István Király úti meglévő kerékpárúthoz csatlakozik a nyomvonal kijelölése.
b.) Kápolna tér – Szent István Király út mentén a meglévő kerékpárút szakaszok összekötésével és bizonyos részen teljesen új kerékpárút építésével csatlakozik a meglévő másik nyomvonallal. A kerékpárút a Soproni út – Iskola utca csatlakozásánál elágazik a Szent István Király út mentén egészen a
Futura Természettudományi Élményközpontig.

Kedvezményezett neve: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata
Projekt címe: Mosoni kerékpárút kialakítása, az országos közút mentén
Szerződött támogatás összege: 134.559.548,- Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt befejezési dátuma: 2019. szeptember 30.
Projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00003

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.