Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 30. 10:45, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy drogkereskedő okányi házaspárt

Elítéltek egy drogkereskedő okányi házaspárt

Jogerősen nyolc és fél - nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy okányi házaspárt amfetamin tartalmú kábítószerrel kereskedés miatt.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 27 éves nőt és 35 éves férjét.

Az asszony 2016 áprilisában Svájcban legalább 1344 grammnyi drogot vásárolt, majd Magyarországra csempészett. A szállítmányt a nő a Békés megyei Okányban, egy füves-bokros területen rejtette el. 2016 júniusában egy hajnalon a vádlottak a drogot a faluból Gyulára akarták vinni. Az őket szállító taxit útközben Sarkadon a rendőrség leállította és átkutatta. A nő szatyrában megtalálták a kábítószert, valamint egy digitális mérleget, ezután a lakásukban a drog csomagolásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a vádlottak elfogásuk előtt kábítószert fogyasztottak.

A csaknem kétmillió forint feketepiaci értékű, amfetamin- és hasistartalmú drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának legalább négy és félszerese volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi korábban Okányban legalább négyszer értékesített amfetamin-tartalmú drogot, grammonként háromezer forintért.

Döntésével a táblabíróság súlyosított az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék hat-hat év fegyházbüntetést kiszabó ítéletén.

Címkék: díler, drog, házaspár, okány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.