Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 08. 08:40, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a nevelt fiát és lányait zaklató férfit

Elítélték a nevelt fiát és lányait zaklató férfit

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy férfit, aki több éven át kényszerítette a nevelt fiát, valamint két lányát szexuális cselekmény elvégzésére

- tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék pénteki döntéséről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-t. A vádirat szerint a férfi a 12 éves nevelt fiát 2010-től öt éven át, hetente többször, fenyegetéssel, illetve erőszakkal arra kényszerítette, tűrje el, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele. A vádlott 2014-ben és 2015-ben a két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor a 12. életévüket még nem töltötték be.

A vádlottól egy engedély nélkül tartott revolvert, valamint 83 töltényt foglaltak le, továbbá a férfi 2015 októberében eltulajdonította az egyik lánya taníttatására félretett 402 ezer forintot.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben három rendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, lőfegyverrel visszaélés, valamint sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség.

A törvényszék a férfit első fokon, nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleg eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozna.

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.