Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 07. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elindult a hatállomásos bor roadshow

Elindult a hatállomásos bor roadshow

Tokajban indította el hat állomásos szakmai országjárását, a Bor roadshow-t a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a bortermelőket tömörítő Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön - közölte a MTÜ az MTI-vel.

A roadshow során az MTÜ és a HNT szakemberei hat magyar borrégióban folytatnak párbeszédet a szőlő- és borágazat képviselőivel, illetve az MTÜ turisztikai márkára és magyar borra vonatkozó marketingkoncepcióját ismertetik meg a helyi piaci szereplőkkel.

A tokaji nyitóállomást július 10-én Eger követi, a következő állomás július 12-én lesz Kecskeméten, július 17-én Tatán, július 18-án Siófokon, július 26-án pedig Pécsett várják a borvidékek szakembereit.

Az egyes állomásokon előadást tart többek között Brazsil Dávid, a HNT főtitkára, Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, illetve a Bánhegyi Zsófia, a MTÜ marketing-kommunikációjáért felelős vezérigazgató-helyettese. Az előadásokat egy kerekasztal-beszélgetés követi - tették hozzá.

A rendezvénysorozat tokaji állomásán Brazsil Dávid, a HNT főtitkára arról is beszélt: az ágazat és az állam bormarketing együttműködése a következő szintre lép, amikor megkezdődik idén nyáron a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), az MTÜ és a HNT közös munkája annak érdekében, hogy az Országos Borverseny alapjain egy közös borkiválasztási rendszert hozzanak létre - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a minisztérium Eredetvédelmi Programjának egyik célja a már oltalom alatt álló földrajzi árujelzők lehetőségeinek jobb kihasználása annak érdekében, hogy a magyar bor sokszínűsége rendezetté váljon. Ez segít abban, hogy a piac felé hatékonyan kommunikálják a hagyományos és a termőhelyekre jellemző borokat, ezzel hozzájárulva a borok piaci értékének növekedéséhez. A minisztérium többek között ezért indította el 2017 nyarán a termékleírások felülvizsgálatát is.

Címkék: bor, roadshow, szőlő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.