Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2017. Április 10. 19:40, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglant kapott a nőismerősét halálra szurkáló szentendrei férfi

Életfogytiglant kapott a nőismerősét halálra szurkáló szentendrei férfi

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki tavaly márciusban halálra szurkálta szentendrei nőismerését.

Emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy férfit, aki ötvenhatszor szúrta meg áldozatát - közölte a bíróság az MTI-vel.

Azt írták, hogy a vádlott, K. A. és H. H. É. 2014 novemberében ismerkedett meg. K. A. Angliában dolgozott, ezért viszonylag ritkán találkoztak. A férfi szerelmes lett, közös jövőt tervezett a nővel, de ő ezt elutasította.

A vádlott 2015 márciusában Magyarországra érkezett, és ezután folyamatosan kérlelte a sértettet, hogy találkozzon vele. Ebbe H. H. É. végül nagy nehezen belement.

A középkorú nő azon az éjjelen két gyermekével volt otthon. Beengedte a vádlottat, de a beszélgetésük hamarosan indulatos vitába fordult. A nő elutasító viselkedése miatt K. A. hirtelen elővett egy kést, és legalább ötvenhatszor megszúrta őt, főként a mellkasán és a nyakán. H. H. É. rövid időn belül meghalt.

A vádlott elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Később pedig becsöngetett egy házba, és segítséget kért az ott lakóktól.

Az elsőfokú ítélet szerint - amely ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - K. A. legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.

2021. November 27. 07:00, szombat | Belföld

MKPK: advent a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra készülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen nagy hangsúlyt kap az otthon, családi körben, az adventi koszorú gyertyáinak fényében végzett imádság