Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. December 14. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Élen járunk adományozásban

Élen járunk adományozásban

Mintegy 8,5 millió forintot gyűjtött Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésű jótékonysági kampányán a Magyar Vöröskereszt.

A december 7-ig a Spar Magyarország üzleteiben megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyűlt pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedők, pizsamák, ágyneműk beszerzésére fordítják az összeget.

"A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A hátrányos helyzetű családok többségének nehézséget jelent a mindennapi élelem megvásárlása mellett a pelenka, a mosószer és a különböző higiénés szerek beszerzése. Éppen ezért fontos és hiánypótló az adomány, melynek segítségével majdnem ötezer nehéz helyzetben élőnek tudunk segíteni még karácsony előtt" - idézi Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt alelnökét kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervezet.

Pénteken és szombaton élelmiszergyűjtést is tartottak az ország 112 hipermarketében, melynek során több mint 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze 400 vöröskeresztes önkéntes segítségével. Az ezekből összeállított élelmiszercsomagok 11 ezer családnak jelenthetnek majd valós segítséget. Idén Mosonmagyaróváron segítettek a legtöbben, 1686 kilogramm adománnyal. Az adományokat még az ünnepek előtt eljuttatják a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei a rászoruló családokhoz
A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.