Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 28. 19:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztály

Elektronikus adórendszer változás

Elektronikus adórendszer változás

Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016 (VIII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, 2019. évtől Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata is csatlakozott az ASP országos adórendszerhez.

A szakrendszer feladata, hogy biztosítsa az önkormányzatok hatáskörébe tartozó központi és helyi adók, az adók módjára behajtandó köztartozások, díjak, valamint pótlékok, bírságok, továbbá a közigazgatási hatósági eljárási illeték nyilvántartását, elszámolását, kezelését, lehetővé teszi a helyi adókötelezettségek teljesítésével kapcsolatos ügyek elektronikus úton történő intézését.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata által lehetőségként felkínált Elektronikus adórendszer működése megszűnik. Az adatok feltöltése, a meghatalmazások befogadása az Önkormányzat elektronikus adórendszerben a 2019. március 25-ig biztosított.
A korábban már benyújtott és elektronikus ügyintézést támogatott, elektronikus adórendszerben rögzített meghatalmazások az új helyi adókat nyilvántartó rendszerbe, az ASP Adó rendszerbe feltöltésre kerülnek, így azokat újra benyújtani nem kell.

Az elektronikus ügyintézés (egyenleglekérdezés, ügyindítás, befizetés) a továbbiakban az Önkormányzati Hivatali Portálon lesz lehetséges. Az un. IFORM lapok és az adófolyószámla a www.mosonmagyarovar.hu honlapon http://mosonmagyarovar.hu/e-ugyintezes.html keresztül az önkormányzati hivatali portálon https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap érhető el.


További információkat az önkormányzati elektronikus ügyintézéséről Mosonmagyaróvár Város honlapján érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.