Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Február 11. 16:41, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: saját

Együttműködés a mosonmagyaróvári kosárlabdáért

Együttműködés a mosonmagyaróvári kosárlabdáért

2014 decemberében az utolsó Képviselő-testületi Ülésen Együttműködési Megállapodás köttetett Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, az MTE 1904 illetve a Győri Kosárlabda Club egyesület között.

Ennek tartalmát ismertették ma az érintettek.
Dr. Iváncsics János alpolgármester Úr elmondta:
"Mosonmagyaróvár stabil koncepció alapján tervezi felépíteni sportéletét. Néhány sportágban ugyan megvoltak már a gyökerek a városban, mégis úgy érzik, hogy hathatósabb segítséget kell adniuk néhány csírájában működő sportegyesületeknek. Ilyen volt legkorábban a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club létrehozása, de ugyanebbe a kategóriába tartozik a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE létrehozása is." E koncepció mentén tűzték ki célul férfi csapatsportágban a Mosonmagyaróvári Kosárlabda Club újraélesztését. Kitért arra is, hogy büszkeséggel tölti el a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület valamint a Küzdősport szakosztály sikeres és eredményes működése.


Múltidézésében szó volt arról, hogy pár évtizeddel ezelőtt a férfi kosárlabda milyen nagy tradícióval rendelkezett a városban. A kellő odafigyelés hiánya miatt azonban mind az edzők, mind a támogatások sorozatosan csökkentek vagy megszűntek a sport irányába. A jelenlegi cél azonban az, hogy újra színvonalas férfi kosárlabda klub lehessen a városban! Ehhez a város kedvezményes terembérletet és megfelelő infrastruktúrát fog biztosítani.


A szakmaiság és a megfelelő minőség kialakításáról a két sportklub elnöke beszélt:


Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke az elmúlt években kialakított munkáról tartott rövid beszámolót. Elmondása szerint kb. 3 évvel ezelőtt hozta létre az MTE kosárlabda szakosztályát. Ma mintegy 100 gyermek részvételével zajlanak a felkészítések négy mosonmagyaróvári iskolában. (Haller János Álatlános, Szakközép- és Szakiskola, Bartók Béla Általános Iskola, Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, Fekete István Általános iskola – a szerk.)


„Felfutóban vagyunk, ami már az eredményeinkben is jelentkezik, hiszen U11-es és U12-es korosztályban az MKOSZ ún. kengurubajnokságában szerepelünk, ahol az év végén tornagyőzelmeket értünk el, magunk mögé utasítva Győr, Tata, Tatabánya és Szombathely csapatát.”
Terveink között elsősorban az edzői utánpótlás képzése szerepel. A felkészítéseket a Győri Kosárlabda Club közreműködésével fogjuk megvalósítani.


Győr Kosárlabda Klub 1992-ben alapított sportszervezet, aminek kezdetben az volt a célja, hogy Győr városában fejlessze, segítse a kosárlabda népszerűsítését és lehetőséget adjon a fiataloknak, hogy játszhassák ezt a játékot. – vette át a szót Hoffmann Gergely, a Győri Kosárlabda Club elnöke.
Sok-sok olyan partnerkapcsolatot keresünk és találunk, amellyel ezt a szép sportágat életben tudjuk tartani. Erre példa az a szerződés, melyet a Széchenyi István Főiskola Sportegyesületével kötöttünk, azért, hogy össze tudjuk rakni azokat a stratégiai erényeinket, amelyek a sikerhez vezetnek. Ebből kifolyólag Győrben 300 gyermekkel foglalkozunk, ma már NBI B csoportban.


Célunk, hogy ezen gyerekek számára egy duális képzést tudjunk biztosítani, ami arról szól, hogy a sport mellett szeretnénk nekik egy olyan hátteret is kidolgozni, amely az általános iskola elvégzésén túl, a középiskolán keresztül a diplomáig tart. Képzett, kvalifikált embereket szeretnénk az életre bocsájtani. Természetesen ez sem azt jelenti, hogy mindenkiből kosárlabdázó válik.
Akadémiai minősítést kaptunk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől, ezért feladatunk a minőségi képzés megteremtése. Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a tehetséges gyerekek megtalálják az utat a magyar válogatotthoz, a magyar első osztályhoz.


Miről is szól az akadémiai képzés? Reményünk szerint arról. hogy azt a tudást, amit felhalmozunk azt megpróbáljuk átadni olyan területekre, ahol igény van rá, hogy ott is fejlődhessen a sportág.
Amikor elkezdődött a közös munka Mosonmagyaróvár Város, az MTE 1904 és a Győri Kosárlabda Klub között, akkor én azt éreztem, hogy valóban nyitott szívekkel és fülekkel találkoztunk. És ez nagyon jó dolog!
Célunk Mosonmagyaróváron az, hogy a munkát szakmailag segítsük és támogassuk.


Szeretnénk elérni azt, hogy mire itt kialakul az NBII-es csapat, addigra az olyan játékosaink, akik nem tudnak NBI-ben játszani, de NBII-ben igen, akkor biztosíthassuk a helyét itt, Mosonmagyaróváron. Természetesen lehetőséget szeretnénk biztosítani azoknak a tehetségeknek is, akik az NBI felé tudnak indulni a tudásuk által, hogy esetleg egy győri első osztályú vagy egy B csoportban szerepelhessenek.


Az összefogással és a TAO támogatási rendszerével úgy gondolom hogy mind helyi szinten, mind válogatott szinten el tudunk jutni arra a pozícióra, ami valójában megilletné a magyar kosárlabdázást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.