Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Május 03. 16:11, hétfő | Helyi
Forrás: ingatlannet.hu

Egyre drágábbak a téglalakások és a családi házak Mosonmagyaróváron

Egyre drágábbak a téglalakások és a családi házak Mosonmagyaróváron

A legtöbb szakértő a koronavírus harmadik hulláma alatt az ingatlanárak stagnálására, kisebb emelkedésére számított. Vajon beigazolódtak a jóslataik?

Az Ingatlannet.hu segítségével derítettük ki, hogyan alakultak 2021 első negyedévében a lakóingatlan-típusok – családi házak, téglalakások és panellakások – átlagos négyzetméter árai Mosonmagyaróváron és a megye székhelyén, Győrben.

Mosonmagyaróváron csak a panelek nem drágulnak
2021 első negyedéve már a hátunk mögött van. Az ingatlanpiaci szereplők az első három hónap számadatait kíváncsian várták. A legtöbb szakértő stagnálást és mérsékelt növekedést jósolt az év elejére. Úgy tűnik, hogy ezek a várakozások a valóságban is megállják a helyüket, legalábbis Mosonmagyaróvár családi házainak és téglalakásainak esetében biztosan.
A mosoni ingatlanok átlagos kínálati árai 2021 januárjában, februárjában és márciusában nem sokat mozgolódtak. A családi házak 420 ezer Ft/m2-ről 450 ezer Ft/m2-re drágultak, a téglalakások pedig 640 ezer Ft/m2-ről 680 ezer Ft/m2-re. Ezekkel ellentétben a panelek idén eddig egyre olcsóbbak lettek. Januárban majdnem 400 ezer forintos átlagos négyzetméter árról indultak, mely márciusra 390 ezer forint alá csökkent.

A győri ingatlanpiacon stagnálás van jelen
Mosonmagyaróvárhoz képest Győrben még óvatosabb lépteket vettek a lakóingatlanok átlag kínálati árai az elmúlt negyedévben. Sőt, bármelyik típust nézzük csak stagnálást láthatunk.
A Győrött családi ház után érdeklődők 2021 első negyedévében 360 ezer Ft/m2-es átlagárral találkozhattak a piacon. Kicsit mélyebbre nyúlhattak a zsebükben azok, akik a panellakások mellett döntöttek a megyeszékhelyen, ugyanis átlagos négyzetméter áruk a vizsgált időszakban a 400 ezer forintot közelítette meg. A téglalakások szintén megrekedtek egy adott szinten, azonban ezen lakóingatlan-típusok sokkal drágábbak voltak a családi házakhoz és panellakásokhoz viszonyítva. A győri téglalakások a fél millió forintos lélektani határt átlépve az idei év első három hónapjában 550 ezer Ft/m2-es áralku előtti eladási átlagáron voltak elérhetőek a vásárlók számára.
Tehát azt mondhatjuk, hogy a győri lakóingatlanok átlagárai is a szakértők jóslatai szerint változtak, hiszen mind a családi házak, mind a panellakások, mind a téglalakások ugyanazon az árszínvonalon kerültek a piacra 2021. első negyedévében.


Az otthonfelújítási támogatás nagy sláger lett 2021-ben
Az otthonteremtési programon belül elérhető az otthonfelújítási támogatás, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar lakosság körében. A támogatás keretében a felújításhoz kapcsolódó munkálati költségek fele igényelhető vissza maximum 3 millió forintig. A munkálati költségek elszámolása csak akkor történik meg, ha a számlák benyújtásra kerültek. A támogatás hirtelen robbant be, és már több mint háromezren éltek a lehetőséggel. A legtöbben az ingatlant belülről újítják fel, de sokan költik az összeget napelemre és tetőfelújításra is.

Forrás: ingatlannet.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie