Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Október 07. 15:47, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Egyre borongósabb időre számíthatunk

Egyre borongósabb időre számíthatunk

Nagy kiterjedésű anticiklon okoz hideg, téli időt Skandináviában és a Kelet-európai-síkságon, a hőmérséklet arrafelé több helyen napközben is fagypont közelében marad.

A magasnyomású képződmény déli peremén hideg, száraz levegő áramlik Közép-Európa felé. Ezzel szemben a kontinens nyugati részén hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást, emiatt ott sokfelé borult, csapadékos az idő. A hőmérséklet eloszlása az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul, napközben 10, 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Ciklon mélyül ki a Balkán-félszigeten, csütörtök estig ez hoz nedves levegőt a Kárpát-medencébe is, emiatt sok felhőre és több helyen esőre is számítani lehet.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csütörtökön már csak rövid időre süthet ki a nap. Nyugaton inkább a borult időszakok lesznek túlsúlyban, keleten, északkeleten van nagyobb esély napos periódusokra. Sokfelé tartósan párás lesz a levegő, főleg az éjszakai órákban köd is képződik. Éjszaka a Dunántúlon és a déli megyékben is számíthatunk esőre, záporra, a ködös helyeken szitálásra. Csütörtökön már több helyen, és a szerdainál nagyobb mennyiségű csapadékra van kilátás, de a mennyisége nem lesz jelentős. Csütörtökön az Alföldön és a középső országrészben délkeletire fordul a szél, és időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8, 13 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13, 18 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.