Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Március 03. 12:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egy idős lébényi házaspár vált áldozatává a trükkös csalóknak

Egy idős lébényi házaspár vált áldozatává a trükkös csalóknak

Lébényi otthonukban hívta fel az idős Győr-Moson-Sopron megyei házaspárt egy „ismeretlen" férfihang, aki a 77 éves férfi unokájának adta ki magát. Miután névnapja alkalmából meggratulálta újdonsült nagyapját, rögtön a tárgyr

Pénzt szeretne kölcsön kérni. Barátjával közösen fektetnének be hétszázezer forintot, melynek csak a felével rendelkeznek, a hiányzó összeget, pedig tőlük, nagyszüleitől szeretné beszerezni. Persze a legteljesebb titoktartás mellett, a család tájékoztatása nélkül kérte az ügylet lebonyolítását.

Többszöri telefonváltást követően, az „ál"unoka négyszázezer forintban jelölte meg a befektetéshez „hiányzó" összeget, melyért ő maga elmenni nem tud, viszont egy kedves barátja ezt készséggel megteszi.

Az idősek még ekkor sem fogtak gyanút, mivel igazi unokájuk valóban Ausztriában dolgozott, s a hétköznapokat is a szomszédos országban töltötte. A hihető történet teljesen meggyőzte őket. Mintegy félóra elteltével megérkezett a „kedves barát". Az idős úr az utcai ajtóban adta át részére a „kialkudott összeget". A férfi illedelmesen megköszönte a kicsalt pénzt, majd távozott.

A csalásra mintegy három nap elteltével derült fény. Ekkor érkezett szüleivel az unoka nagyapjának köszöntésére. A nagymama vonta félre őt, s érdeklődött a befektetés sikeréről. A fiú értetlenül hallgatta a nagyszülők „sztoriját", akikben ekkor tudatosult, hogy csalás áldozatává váltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.