Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 19. 04:00, szerda | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Egy tucattal győzött a Fradi

Egy tucattal győzött a Fradi

A bajnokság egyik legnehezebb ellenfele, az FTC-Rail Cargo Hungaria érkezett Mosonszolnokra az NB I. 5. fordulójában.

A papírforma a BL-résztvevő vendégeknek kedvezett, talán pont ezért nagyon felszabadultan kezdtek az MKC-s hölgyek. Gyimesi és Bízik góljainak és Stojak bravúros védéseinek köszönhetően sikerült meglepni a Fradit. Az első 20. percben nagyon jól tartották magukat Varga József lányai, igaz végig a vendégek vezettek a találkozón, de nagyobb különbséget nem sikerül kialakítaniuk. Aztán az utolsó perceket nagyon elrontották a mosonmagyaróváriak, ekkor sikerült a zöld-fehéreknek némileg meglépni. A szünetre már négygólos volt az FTC fórja, 11-15.

A fordulás után már jobban megmutatta erőfölényét a Fradi, míg a hazaiak mintha kicsit bent maradtak volna az öltözőben. Ennek is köszönhetően elhúztak a fővárosiak, 10 perc elteltével már héttel mentek. Aztán kicsit feléledtek az MKC-s hölgyek, újra kezdett összeállni a védekezése a csapatnak, de közelebb nem igazán sikerült zárkózni. 45 percnyi játék után 15-20-ra vezettek a vendégek. A folytatás még rosszabbra sikerült hazai szempontból, igaz ez a zöld-fehérek kapusának, Szikora Melindának is köszönhető volt. Bármit is próbáltak a mosonmagyaróvári hölgyek közel tíz percen át gólképtelenek voltak. A csendet Kiss Niki találata törte meg, ám ekkor már 16-26-ra vezetett az FTC. Az utolsó percekben úgy tűnt már lélekben is feladta a mérkőzést a hazai csapat. Végül 19-31-re maradt alul az MKC a tudásban és erőben is más színvonalat képviselő Ferencvárostól.

Varga József, az MKC vezetőedzője: 40-42 percig olyan különbséget sikerült tartanunk, ami kellő tartást kellett volna, hogy adjon a végjátékra. Ez nem így lett, ráadásul mi pont akkor hibáztuk a legtöbbet és Szikora Melinda is akkor védett a legjobban ellenünk. A legnagyobb baj az, hogy egyes játékosok még mindig nem értik, hogy az NB I-ben játszunk. Nincs önbizalmuk és úgy lépnek a pályára, hogy az ellenfél tisztelete az első, nem pedig az, hogy a maximumot hozza ki saját magából. Ez mellet sok olyan dolgot elfelejtettek, amit a videózások alatt megbeszéltünk.

Gyimesi Kitti, az MKC játékosa: Nyilván nem a Fradit kell megvernünk, nem is kérték ezt tőlünk, hanem a tisztességes helytállás volt a cél. Ezt úgy gondolom az első félidőben sikerült is megvalósítanunk, a másodikban már nem. Kicsit bennmaradtunk az öltözőben és pont olyan hibákat követtünk el, amelyeket megbeszéltünk, hogy ne csináljunk.

Bár a mérkőzés nem volt durva, a játékvezetők rengeteg kétperces büntetést osztottak ki és ennek köszönhetően Gyimesi és Snelder is piros lapot kapott.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője: Először is meg kell köszönöm az MKC-nek, hogy most játszhattunk és nem a válogatott hét után, a Szkopje meccs előtt. Ez nekünk sokat számított. A találkozón egyébként remek kapusteljesítményeket láthattunk mindkét csapatnál. Nagyon alacsony hőfokon kezdtük a mérkőzést, könnyedén lőttünk beállós gólokat, ami után azt hittük le ezzel le is lehet játszani a mérkőzést, ezzel nem voltam elégedett. A védekezésünk sem működött jól az első félidőben. A játékvezetéssel viszont nagyon elégedetlen voltam, egyszerűen lehetetlenség volt hozzájuk igazodni. Egy tisztességes pofon nélkül lezajlott a mérkőzés, semmi agresszivitást nem tapasztaltunk egyik részről sem, ami amúgy nem is teljesen jó. Lássuk be a kézilabda egy küzdőjáték, ennek ez mind része, amit most a bírók elvettek tőlünk. Irreálisan sok kiállítás volt, amit egyébként a pályán történtek nem indokoltak.

Szikora Melinda, az FTC játékosa: Kicsit fáradtan kezdtük a mérkőzést, fásultak voltunk, lehet a sok utazás miatt. A második félidőben aztán már jobban ment, nekem is könnyebb dolgom volt a kapuban.

NB I. 5. forduló

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – FTC-Rail Cargo Hungaria 19 - 31 (11-15)

Mosonszolnok, 350 néző

Jv.: Földesi, Halász

MKC: Stojak 1 – Katona, Kiss 1, Bouti 1, Dombi 1, Gyimesi 3, Bízik 5 (3). Csere: Szemerey (kapus), Csala 3, Hajtai, Gerháth 2 (1), Janeska, Bardi 2. Vezetőedző: Varga József

FTC: Bíró – Faluvégi 3, Kovacsics 1, Szucsánszki 4 (1),Snelder 4, Pena Szarka. Csere: Szikora (kapus), Szekeres 1, Jovanovic 3, Mészáros, Schatzl 5 (4), Hornyák 5, Monori 2, Lukács 3, Mód. Vezetőedző: Elek Gábor

Kiállítások: 14 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 6/4, ill. 7/5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése