Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 26. 08:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Júliustól csökken a diákhitel kamata

Júliustól csökken a diákhitel kamata

Július elsejétől év végéig a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata 6,5 százalékról 5,75, a Diákhitel2-é pedig 7,75 százalékról 7 százalékra csökken.

Bugár Csaba hangsúlyozta, hogy 13 éves fennállása óta a legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe a szabad felhasználású hitelforma.

Szólt arról is, hogy a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső része továbbra is fix 2 százalék, a különbözetet az állam kamattámogatás formájában átvállalja. A kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, a csökkenő kamatkörnyezetnek, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhető - mondta a vezérigazgató. Kifejtette: a Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásokat továbbra is a pénz- és tőkepiacokról vonja be, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek, és hosszú lejáratú kölcsön formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozási intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi. A forrásszerzés jelentős eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerződések is, amely hosszú lejáratú források kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszik lehetővé a Diákhitel Központ számára - ismertette a vezérigazgató.

Tovább...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.