Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2015. Február 01. 22:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Egy kiélezett, gól gazdag mérkőzésen maradtunk alul

Egy kiélezett, gól gazdag mérkőzésen maradtunk alul

Alapszakasz 17. forduló I Népfürdő u. sportcsarnok I MTK Budapest – MKC SE 26:25 (14:13)

A bajnokság egyben legizgalmasabb és legkeményebb időszakához érkeztünk. Az MTK jelentette az első állomást, mindjárt egy olyan meccset, amely végeredményében három esélyes, és igencsak nagy kihívást jelenthet. Játékunk közel sem volt kifogástalan és végül egy góllal alulmaradtunk.

Kifejezetten rosszul kezdtük a játékrészt, hiszen a nyolcadik percben már öttel vezetett az MTK. Ekkor Róth Kálmán kénytelen volt időt kérni (6:1). Az időkérés láthatólag használt és rendet rakott a mosonmagyaróvári fejekben. A taktikán is hatékonyan változtatott a mester, hiszen a nyitott védekezés bevált, mert ellenfelünk hosszú percekig nem tudott hatékonyan reagálni. A hosszú percekig tartó hazai gólcsend alatt mi magabiztosan felzárkóztunk. Sikerült is majdnem döntetlen állás mellett zárni a félidőt, de az MTK másodpercekkel a pihenő előtt újra vezetést szerzett. Ami még a kisebbik baj volt a mérkőzés ezen pontján, hiszen egy időntúli szabaddobás során elkövetett szabálytalanság miatt Gabi piros lapot kapott, így kénytelenek voltunk a második félidő során kulcsjátékosunk nélkül helyt állni.

Utóbbi igencsak szerencsétlen fordulat ellenére a mérkőzés továbbra is nyitott maradt. Bár vezetést egyszer sikerült csak kiharcolni, valahol a második játékrész vége fel. Tartós előnyt azonban egyszer sem tudhattunk magunkénak. Gabi kiesése éreztette hatását, de Frankovic, Dombi és Kiss játéka azért jelentősen enyhítette azt. A mérkőzésen egyébként végig fantasztikus hangulat volt, köszönhetően a közel egy szektornyi mosonmagyaróvári drukkernek is. Köszönjük a támogatásukat, hiszen sokat kulcshelyzetekben sokat lendít a játékosok teljesítményén. Legközelebb egy hét múlva szombaton a sereghajtó ellen játszunk, ellenük már-már kötelező lesz a siker.

(Fotó: Györe Béla)

Róth Kálmány nyilatkozott: Sokszor felzárkóztunk, de egyszerűen nem tudtuk azt a lélektani határt áttörni, hogy tartósan vezetni tudjunk. Szívvel játszottunk, de gyakran fej nélkül. Az ellenfél pedig sikerrel őrizte előnyét. Azt kell mondjam, hogy olyan vereséget szenvedtünk, amely könnyen nyert mérkőzés lehetett volna ha egy kicsit okosabban játszunk.

Remek eredményekkel zártuk a fordulós utánpótlás meccseinket, hiszen mindkét csapatunk győzelemmel zárta a fordulót. A juniorok ezúttal nagyarányú győzelmükkel szilárdítják a tabella vezető pozícióját, míg eközben az ifik szépen dolgozzák be magukat a tabella felső harmadába! Szép volt csajok!!

MTK Budapest – MKC SE
NBI korosztályos eredmények

Junior: 21:39
Ifjúsági: 32:35

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

2024. Június 13. 09:09, csütörtök | Sport

Gennaro Gattuso lett a Hajduk Split vezetőedzője

A játékosként világbajnok olasz Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Sport

Falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott nyilvános edzése

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése Németországban.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.