Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 05. 07:54, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy embercsempész és nyolc határsértő

Egy embercsempész és nyolc határsértő

Személygépkocsival és embercsempész segítségével, több variációs „útvonaltervvel” és gyorsvonattal is megpróbáltak illegálisan Ausztriába jutni...

...azok a külföldiek, akiket a magyar és osztrák határrendészek feltartóztattak Hegyeshalomnál és Sopronban.

Két külföldi a járőrök láttán futásnak eredt.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel szervezett közös akcióban ellenőrizték az M1 autópálya 172 km szelvényében 2013. április 04-én hajnalban az Ausztria irányába tartó VW Golf személygépkocsit.
A járművet egy 45 éves kongói állampolgár vezette. Utasa három algériai férfi volt, akik kizárólag a debreceni befogadó állomás által kiállított igazolvánnyal rendelkeztek. Ez az okmány, csupán a tábor területén való tartózkodásra jogosította fel őket.

A közös akció keretében a RailJet nemzetközi gyorsvonatról előző este két kubai állampolgárt is leszállítottak a járőrök. Ők kubai magánútlevéllel rendelkeztek és sem a továbbutazáshoz szükséges vízumuk nem volt, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Miként azt sem, hogy hol és mikor léptek hazánk területére.

A soproni határrendészek 2013.április 03-án kora délután két külföldit akartak igazoltatni a GYSEV pályaudvarnál, akik a járőröket látva, futásnak eredtek. A Mátyás király utcában sikerült feltartóztatni őket. A koszovói férfiak ENSZ személyigazolvánnyal rendelkeztek. Kiderült, hogy egyikükkel szemben Magyarország által kibocsátott beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A marokkói állampolgárt ugyancsak a pályaudvaron, pár perccel korábban ellenőrizték a soproni határrendészek. A humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkező férfitől egy „több variációs” útvonaltérkép is előkerült, mely segítette volna őt érvényes úti okmányok nélkül Ausztriába jutni.

A rendőrség a nyolc külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást, míg a kongói járművezetővel szemben, embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.