Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 19. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Dóra és Szabolcs: kedden hazatérnek! Fehér koporsóban kísérik utolsó útjára

Dóra és Szabolcs: kedden hazatérnek! Fehér koporsóban kísérik utolsó útjára

Kedden szállítják haza a Győr-Moson-Sopron megyei diákok holttestét. - Fehér koporsóban temetjük el, tisztán, amilyen életében volt - zokogta Dóra édesanyja. Dóra és Szabolcs családja a Philadelphia Inquirer újságírójával, Melissa Dr

- Milyen hős? Honnan tudná ezt bárki is? Ki látta? - idézi a negyvennyolc éves férfi szavait az Inquirer Magyarországra utazott írója.
A két fiatal lázasan készült az útra, pénzt gyűjtött, Dóra, aki orvos szeretett volna lenni, naptárban számolta a napokat az indulásig. Elvált szülei segítették, sőt, nevelőapja kéthavi fizetését tette félre, hogy Dóra új ruhákkal vághasson a nagy kalandnak. New Yorkból azt írta édesanyjának, Anikónak: „Nagyon jól érzem magam itt, rengeteg a látnivaló és a fiúk nagyon helyesek." Édesanyja, aki egy ezüstláncra függesztett kereszttel bocsátotta útjára, úgy érzi, nem vigyáztak eléggé gyermekére.
- Ez nem történt volna meg itt. Mi vigyázunk a gyerekeinkre. Nem tudom elhinni, hogy ott volt az a sok felnőtt a hajón, és senki sem figyelt a gyerekekre - mondta Anikó az amerikai lapnak.
- Mielőtt elutazott, azt gondoltuk, rengeteg lehetőség vár rá Amerikában. Azért küldtem oda, mert azt hittem, biztonságban lesz.

Szabolcs édesapja is buzdította a fiát: lásson világot.
- Soha nem akartam, hogy Szabolcs is kőműves legyen, mint én. Azt akartam, hogy tanuljon, és könnyebb élete legyen. Okos gyerek volt - nyilatkozta Sándor a Philadelphia Inquirer újságírójának.
Melissa Dribben megtiszteltetésnek tartja, hogy a szülők megbíztak benne.
- A baleset után többen kezdtünk dolgozni a történeten. Több túlélővel sikerült beszélnem, és rám esett a választás, hogy Magyarországra jöjjek - mondta lapunknak Melissa, aki korábban nem járt hazánkban.
- Kicsit meg voltam illetődve, hiszen kevesen beszélnek itt angolul, nem tudtam, sikerül-e bárkivel is találkoznom - folytatta az újságíró, aki harminc éve van a pályán.
- Megtisztelve érzem magam, hogy megosztották velem a gyászukat, hogy beszéltek velem. Én Dóra és Szabi életéről szerettem volna többet megtudni, mert úgy gondolom, amikor jó emberek egy ilyen tragédia áldozatai, akkor nemcsak a halálukról kéne tudni, hanem az életükről is. Többet érdemelnek annál, mint hogy csak „két balesetben elhunyt diák" legyenek - mondta a riporter.
A tizenhat éves Dóra részt vett a mosonmagyaróvári presbiteriánus közösség életében, nemrégiben konfirmált. Egyszerű, hófehér koporsóban temetik, hogy tiszta legyen, amilyen ő volt - mondta el az édesanya Melissának.
A minden sportágban kiváló Szabolcs szobája tele van érmekkel, kupákkal. Remekül úszott, ahogy Dóra is. A foci volt a mindene.
- A Bayern München volt a kedvenc csapata, ha jól tudom, mellé fogják temetni zászlójukat - mondta a család ügyvédje, Rónai Péter. Több forrásból úgy tudjuk, Dóra és Szabolcs holttestét holnap szállítják haza, de ezt hivatalosan még nem jelentették be.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.