Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. December 21. 04:00, szerda | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Dombi Luca újra a fedélzeten

Dombi Luca újra a fedélzeten

Véget ért a svédországi Európa-bajnokság Dombi Luca és a magyar válogatott számára. Beállósunk nagy örömünkre remekül helytállt a kontinenstornán, igaz egyelőre még főleg epizódszerepeket kapott.

Ám, az hogy ott lehetett az Eb-n így is a csoda kategóriába tartozik, nem csoda, ha a részvételre Luca is büszke.

„Vegyes érzések vannak bennem. Boldog vagyok és örülök, hogy kint lehettem egy Európa-bajnokságon, ezt már nem veszi el tőlem senki. Úgy érzem jól jöttek most az új impulzusok, sok új dolgot tanultam edzéseken és látom, hogy miben kell még fejlődnöm. Ez az egész egy plusz lökést adott nekem, és tudom, hogy még több munkát kell fektetnem az egészbe” – mondat el Dombi Luca a hazaérkezés után.

A magyar válogatott végül a 12. helyen zárta az Eb-t, ami talán némileg csalódás, igaz a keret eléggé foghíjas volt.

„Sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, a rengeteg sérülés nagyban befolyásolta az eredményünket.”

Tomori Zsuzsannára, Korsós Dorinára és Szőllösi-Zácsik Szandrára egyáltalán nem számíthatott Kim Rasmussen kapitány, de a felkészülés alatt megsérült Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita is, az Eb-n pedig a pazarul bemutatkozó Janurik Kinga és Triscsuk Krisztina iratkozott fel a maródiak listájára. Ezt pedig nem bírta el a magyar válogatott.

Luca a dánok elleni vesztes mérkőzés mellett, az Eb egyetlen magyar sikerrel végződő találkozóján is szerepet kapott. Montenegró 21-14-es legyőzése középdöntőt ért a válogatottnak.

„Megpróbáltam azt hozni, amit a kapitány kért. Sokat mozogtam a falban és igyekeztem lekötni a védőket. Úgy érzem ezt sikerült teljesíteni. Ettől függetlenül van egy kis hiányérzetem, hiszen szerettem volna gólt szerezni, ez pedig nem jött össze.”

Bánkódni azonban így sem kell, hiszen beállósunk még nagyon fiatal, mindössze 21 éves. Ha ugyanilyen alázattal és szorgalommal folytatja pályafutását, akkor egészen biztos, hogy örülhetünk még „Dombi Luca-góloknak” nagy világversenyen. Most azonban vissza kell térni a rendes kerékvágásba, hiszen hamarosan véget ér a szünet az NB I-es bajnokságban. Luca a hazatérést követően rögtön munkába is állt.

„Csütörtökön jöttem haza, pénteken pedig már mozogtam is, TRX-eztem egyet. Szombaton sem lustálkodtam, kondi és futás volt a program. Józsi bá-val úgy beszéltem meg, hogy szerdáig edzek, csütörtökön pedig hazamegyek Békéscsabára. Rövid lesz a pihenő, hiszen 26-án, hétfőn már az egész csapat együtt készült a Budaörs ellen.”

„Nagyon jó érzés volt hazajönni a megszokott környezetbe, a barátokhoz. A családommal sajnos még nem sikerült találkozni, régen voltam otthon… Nagyon várom, hogy együtt karácsonyozhassak velük! Ők mindig rengeteg plusz erőt adnak nekem, és így újult energiákkal jövök vissza a klubba.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata