Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 17. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: PÉLDA EGYESÜLET A SZIGETKÖZI GYERMEKEKÉRT

Dobj egy labdát - Kampány a Szigetközi Gyermekekért

Dobj egy labdát - Kampány a Szigetközi Gyermekekért

Pöttyös labda, kézilabda, kosárlabda, focilabda, teniszlabda, ping-pong labda, tollaslabda, szivacslabda? Nem számít!

Mindegyik jó megoldás, csak kerek, ép és egészséges legyen, hogy a gyermekek tudjanak vele játszani, mozogni, közösséget építeni…- olvashatjuk a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért oldalán

Tudta Ön, hogy megyénkben, Győr-Moson-Sopron megyében élen járunk az elhízott gyermekek arányát tekintve?
Szomorú az igazság, és ezért lépni kell, és tenni kell!

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elhatározta, hogy küzd az elhízás ellen, és kiáll az egészségért! A gyermekkori elhízások hátterében a nem megfelelő, rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód áll a legtöbbször. Sajnos a túlsúlyosság számos veszéllyel jár, és sok betegséghez vezet a későbbiekben, a cukorbetegségtől a magas vérnyomásig!

A most induló kampány keretében, az egyesület célja, hogy a különféle korosztályok számára labdákat adományozhassanak! Szeretnék ebbe a programba bevonni az intézményeket, a bölcsődéktől az óvodákon, az általános iskolákon át a középiskolákig.

Terveik szerint a Mosonmagyaróvári járás minden nevelési és oktatási intézményébe szeretnének vinni minél többet ebből a sporteszközből

Mire is jó egy a labda?
Labdával a gyermekek játszhatnak egyedül, kettesben vagy akár csapatban. Guríthatják, eldobhatják, rúghatják, pattogtathatják. A legfontosabb: hogy mozogjanak! Természetesen emellett számos képességük is fejleszthető labdajátékkal!
A játék által mozognak, a mozgás által pedig egészségesebbek és lelkileg is kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Csatlakozzanak a mozgalomhoz, és dobjanak egy labdát a gyermekekért!

A kampányban együttműködő partner a Mosonmagyaróvári Kézilabda CLUB SE.

További támogatók csatlakozását is örömmel várja ehhez a kampányhoz a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért , hogy minél többen tehessenek együtt a gyermekek egészségéért, életminőségük hosszútávú javulásáért!


A kampány 2019 Január 18-án 18 órai kezdettel veszi kezdetét az UFM Arénában (Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1.), ahol a hazai MKC kézilabda csapat és a Győri ETO rangadója során a meccs szünetében a szurkolókat kérik fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára!


A PÉLDA Egyesületről bővebben ITT olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.