Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 09. 07:10, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Döbbenetes baleset: egy 16 és egy 20 éves mosonmagyaróvári diáknak nyoma veszett

Döbbenetes baleset: egy 16 és egy 20 éves mosonmagyaróvári diáknak nyoma veszett

Folytatódik a két magyar diák keresése - közölte Klekot Ágnes, a Külügyminisztérium konzuli főosztályvezető-helyettese csütörtökön Budapesten. Mint elmondta, Mosonmagyaróvárról július 2-án érkezett egy 13 diákból és két tanárb

A mentés azonnal megkezdődött. Hárman kerültek kórházba könnyű sérülésekkel, őket azonban még az éjszaka kiengedték - mondta Klekot Ágnes. További új információk egyelőre nincsenek - tette hozzá.
Információk szerint a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjai és tanárai ültek a városnéző hajón. A gimnázium igazgatója, Hansági Károly a Hvg.hu hírportálnak azt mondta, hogy ő sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele.
A balestben egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú tűnt el. A parti őrség kapitánya szerint a körülmények fényében egyre kevesebb az esély, hogy élve találják meg a két fiatalt. A víz zavarossága miatt búvárok sem tudnak részt venni a keresésben.

Egymáshoz közel költöztették a diákokat
A balesetet szenvedett magyar diákokat két egymáshoz közel lakó családhoz költöztették. Hansági Károly, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója azt közölte csütörtökön az MTI-vel: a két - egymástól sétatávolságnyira lakó - csapattal egy-egy tanár van; azért vonták így össze őket, hogy együtt könnyebben dolgozzák fel a tragédiát.
Közlése szerint a legtöbb gyereket azért nem tudták a szülei telefonon elérni a tragédia után, mert az irataik mellett a mobiljuk is a vízbe veszett vagy elázott, így jellemzően interneten tartanak kapcsolatot velük. Mint mondta, ő ma reggel, a Külügyminisztériumtól értesült a tragédiáról, de volt olyan szülő, aki már korábban tudott a balesetről, mert a gyermek jelentkezett a szeretteinél.
A két eltűnt gyerekről a szülők kérésére csak annyit mondott Hansági Károly, hogy a 16 éves lány a gimnázium jelenlegi, a fiú az iskola volt diákja.
A helyszínre utazik a konzul
Trombitás Zsófia New York-i konzul csütörtökön a helyszínre utazik, hogy személyesen tájékozódjon az ügyről és az eltűnt magyarok utáni kutatásról. Az utat a hollandiai keresztény szervezet, az Atlantic Bridge International szervezte.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.