Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 03. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: www.infomovar.hu

DARWIN TANULMÁNYI VERSENY

DARWIN TANULMÁNYI VERSENY

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara és a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium közös tanulmányi versenye a Darwin év kapcsán.

2009-ben két jelentős évfordulóra kerül sor: 200 éve született Charles Darwin és 150 éve jelent meg „A fajok eredete" című munkája. Részben emiatt lett 2009 a tudomány- és persze Darwin éve.

Ennek apropóján hirdeti meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara és a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium a 2009/2010-es tanévre közös tanulmányi versenyét.

A versenyen részt vehetnek: mosonmagyaróvári és város környéki iskolák nappali tagozatos tanulói 9-11. évfolyamig.

A verseny három fordulóból áll.
Az első fordulóban két egyetemi előadást (Prof. Dr. Bali-Papp Ágnes, egyetemi tanár, Dr. habil. Molnár Zoltán, egyetemi docens) hallgatnak meg a versenyben részt vevők és az előadásokkal kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk.

A második forduló:
A csapatoknak plakátot (A/2 méretben), animációt vagy filmet (maximum 5 perces terjedelemben) kell készíteniük: „Az evolúció és én..." címmel. A téma lehetőséget biztosít a szabad asszociációkra és a művészi megközelítésre. A megoldások értékelésének alapja a kreativitás, a tartalom szakmai minősége és a kivitelezés színvonala. A pályamunkákból kiállítást szervezünk március közepén Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán és Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Ütemterv: 2010. február vége, március eleje.

A harmadik forduló:
A plakát prezentációja (max. 5 perc), animációk, filmek bemutatása. Az előadásmódra, érvelések szakmai tartalmára kapják a pontokat.

A döntőbe jutott csapatok (3 vagy 4 csapat) nyilvános vitára készülnek: „Érvek Darwin mellett és ellen" címmel. A kreatív előadásmód lesz díjazva (Samuel Wilberforce oxfordi érsek és Thomas Huxley vitáját elevenítjük fel lényegében).

Ütemterv: 2010. május közepe.

Díjazás:
-minden induló ajándékot kap! Ezeket a döntő időpontjában vehetik át személyesen.
-a döntőbe jutott csapatok egynapos kenutúrán vehetnek részt a Szigetközben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.