Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Szeptember 24. 15:42, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Csurgón is győzni kell

Csurgón is győzni kell

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a hétközi Magyar Kupa találkozó után ma este már a Csurgó ellen lép pályára a bajnokságban.

Aktuális ellenfelünk két vereséggel indított az NB I/B Nyugati csoportjában, előbb a NEKA (26-37), majd a Mohács (21-28) győzte le őket magabiztosan. A szerdai kupafordulóban pedig az a Kozármisleny búcsúztatta a Csurgót (25-18), amelyet egy héttel ezelőtt hazai pályán vertünk magabiztosan, 35-25-re.

„A Csurgó eddig három vereséget szenvedett el az idényben, kettőt a bajnokságban, egyet pedig a Magyar Kupában – mondta Bognár Róbert. - Látva a mérkőzéseiket azt lehet megállapítani, hogy egy gyors, nem rossz képességű csapattal találkozunk majd. A keret nagy részét fiatalok alkotják, akiknek még fel kell venniük a bajnokság ritmusát. Úgy gondolom, ha hozzuk azt, amit tudunk, akkor nem lehet probléma. Nem szabad lebecsülnünk őket, de nyerni megyünk Csurgóra.”

A csurgói csapatnál egy régi ismerőssel is találkozhatunk, hiszen Kurucz Ivett utánpótlásedzőként dolgozik a klubnál. A 2014-2015-ös idényben még óvári színekben szerepelt az NB I-ben, de a sok sérülés miatt végül feladta profi karrierjét és edzőként folytatta. Most ő felel a Csurgó U10-es, U11-es és U13-as csapatiért.

A Csurgó az előző bajnokságban az utolsó helyen (14.) zárt a másodosztályban, de a Dunaújvárosi Kohász U18-as csapatának visszalépése miatt végül mégsem esett ki az NB II-be. Az előjeleket figyelembe véve nem

„A csütörtöki pihenőnap után, megint belevetettük magunkat a munkába. Pénteken és szombaton egy-egy edzésünk volt, ahol főleg a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Csak vasárnap utazunk majd Csurgóra, ez jobb a lányoknak is. A három sérültünk már elkezdett edzeni, várhatóan Tóth Melinda térhet vissza a leghamarabb, Lozsi Ernára és Markovics Rebekára még egy kicsit várni kell. Két betegünk is van, Gyimesi Kitti és Giricz Laura. Ők nagyon szeretnének pályára lépni a Csurgó ellen, de nem biztos, hogy megéri kockáztatni” – zárta szavait az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője.

A Csurgói NKC - EU-FIRE Mosonmagyaróvár bajnokit vasárnap 18 órakor rendezik a Sótonyi László Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói