Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 10. 09:00, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Csalódást okozott a Ragadozó madarak debütálása

Csalódást okozott a Ragadozó madarak debütálása

Csalódást okozott a Ragadozó madarak debütálása az észak-amerikai mozikban: mindössze 33,25 millió dollárért (30,3 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a hétvégén, a bevétel messze elmaradt a várttól

- írta a Variety.com iparági becslésekre hivatkozva. A 2016-os Öngyilkos osztag folytatása, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című antiszuperhősfilm a DC kiterjedt univerzumának eddigi leggyengébb nyitó darabja lett, korábban a Shazam! tartotta a negatív rekordot 53 millió dollárral.

Az eredmény azért is meglepő, mert a Ragadozó madarak jobb kritikákat kapott, mint elődje, amely 133 millióval nyitott annak idején. Mivel azonban az új film korosztályi besorolása miatt kevesebb nézőre számíthat, valamint a szereplői sem olyan ismert karakterek, mint az elődjének, ezért nem is vártak tőle hasonló eredményt.

A nagyjából 80 millióba kerülő Ragadozó madarak a következő hetekben erőt gyűjthet, mert nem nagyon lesz közvetlen vetélytársa. Az Amerikán túli piacokon, 78 országban összesen további 48 millió dollárra tett szert.

A hétvégi észak-amerikai mozis jegyárbevételek versenyét így is sikerült megnyernie, mivel ez volt az egyetlen új film a mozikban.

A Mindörökké rosszfiúk három heti uralom után visszacsúszott a lista második helyére, 12 millióval növelve eddig 166 milliósra rúgó jegyárbevételét.

A tíz Oscarra jelölt 1917, Sam Mendes első világháborús filmje a harmadik helyen végzett 9 millió dollárral, a Universal filmje, a Dolittle 6,6 millióval a negyedik, a Sony produkciója, a Jumanji - A következő szint 5 millióval ötödik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára